Wrap met varkensvlees

Vandaag serveren we stevige kost: een krokante wrap met varkenshaasje, ham, kruidenkaas en champignons die perfect is als lunch of voor een feestje met vrienden. Jeroen gebruikt een varkenshaasje van een Duroc varken dat wat kleiner is en mooi dooraderd vlees heeft. Het laagje vet mag blijven zitten tijdens het bakken want dat geeft meer smaak. Schroei het varkenshaasje dicht in de pan en laat het verder garen in de oven op een niet te hoge temperatuur.

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaasje
  • 150 g champignon
  • 8 eetlepel kruidenkaas
  • 150 g ham
  • 4 tortilla
  • boter
  • zout
  • peper

Benodigdheden

  • een (grill)pan die in de oven mag
  • een paletmes

Partners

Bereiding

Varkenshaasje

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Verhit een klontje boter in een (grill)pan.

Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Schroei het rondom in de pan. Zet 10 minuten in de oven om verder te garen.

tip Het varkenshaasje mag nog rosé zijn vanbinnen. Zorg dat het zeker niet uitdroogt in de oven.

Haal het vlees uit de oven en laat rusten.

De champignons

Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
Verhit een klontje boter in een pan. Bak de champignons en roer ze regelmatig om of schud met de pan. Kruid met peper, zout en rozemarijn.
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel de knoflook, hak een half teentje fijn en kneus met een mes. Doe de sjalot en de look bij de champignons en laat meestoven.

Afwerken en serveren

Snijd het varkenshaasje in dunne plakjes.
Beleg de tortillavellen met gerookte ham. Leg er de plakjes varkenshaas op en smeer er een eetlepel kruidenkaas over. Dat gaat het gemakkelijkste met een paletmes.
Verdeel de gestoofde champignons over de wraps. Rol ze strak op.
Verhit een pan op het vuur. Laat een klontje boter smelten. Bak de wraps eerst op de naad zodat ze goed dicht blijven. Draai ze om zodat ze rondom krokant gebakken zijn.
Snijd de wraps in twee en leg ze op een bord. Geef er eventueel een slaatje bij.
Wrap met varkensvlees