Coleslaw is het lekkerst als je de kool, wortelen en appels raspt. Jeroen gebruikt rodekool om hem wat winterser te maken en verpakt de salade samen met de gekarameliseerde kip in een tortillavel. Een lekker gezonde snack of lunch met een oosterse toets.

Ingrediënten


Benodigdheden

een rasp, aluminiumfolie

Partners

Bereiding

Bereiding

Rasp de rodekool. Schil de wortelen en de appels en rasp ze ook. Meng de rodekool, wortelen en appels met de zure room.

Pel en snipper de ui. Schep hem door de koolsla. Doe er mayonaise en een scheutje rode wijn bij. Kruid met peper en zout.

Snipper de peterselie en schep hem door de koolsla. Houd apart.

Snijd de kipfilet in fijne reepjes. Kruid ze met peper en zout.

Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip krokant. Bak kleine porties zodat de wok niet te veel afkoelt en je het risico loopt dat de kip kookt in plaats van bakt.

Schil en rasp de gember en de knoflook. Meng met de honing, sesamolie en sojasaus. Knijp er de limoen bij uit en meng goed. Giet het mengsel over de kip. Laat het karamelliseren.

Verwarm de tortillavellen in een droge pan. Leg elk vel op een stuk aluminiumfolie.

Schep een flinke portie koolsla op de vellen en leg er wat gelakte kip op. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de vulling. Werk af met plukjes koriander.

Rol de wraps op. Verpak ze eventueel in de aluminiumfolie als je ze wilt meenemen als lunch of voor onderweg.

Dagelijkse Kost

4 personen

40 minuten

Benodigdheden:

een rasp aluminiumfolie

Ingrediënten

Wrap met oosterse kip en rode coleslaw

Coleslaw is het lekkerst als je de kool, wortelen en appels raspt. Jeroen gebruikt rodekool om hem wat winterser te maken en verpakt de salade samen met de gekarameliseerde kip in een tortillavel. Een lekker gezonde snack of lunch met een oosterse toets.

Bereiding

Rasp de rodekool. Schil de wortelen en de appels en rasp ze ook. Meng de rodekool, wortelen en appels met de zure room.

Pel en snipper de ui. Schep hem door de koolsla. Doe er mayonaise en een scheutje rode wijn bij. Kruid met peper en zout.

Snipper de peterselie en schep hem door de koolsla. Houd apart.

Snijd de kipfilet in fijne reepjes. Kruid ze met peper en zout.

Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip krokant. Bak kleine porties zodat de wok niet te veel afkoelt en je het risico loopt dat de kip kookt in plaats van bakt.

Schil en rasp de gember en de knoflook. Meng met de honing, sesamolie en sojasaus. Knijp er de limoen bij uit en meng goed. Giet het mengsel over de kip. Laat het karamelliseren.

Verwarm de tortillavellen in een droge pan. Leg elk vel op een stuk aluminiumfolie.

Schep een flinke portie koolsla op de vellen en leg er wat gelakte kip op. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de vulling. Werk af met plukjes koriander.

Rol de wraps op. Verpak ze eventueel in de aluminiumfolie als je ze wilt meenemen als lunch of voor onderweg.