Wortel-gember-sinaassoep

Het gebruik van groenten in soep ligt voor de hand, maar ook fruit kan verrassend lekker zijn in je soep. Haal voor deze exotische wortelsoep wat appelsienen in huis, ze zorgen voor een fruitige en frisse toets.

Ingrediënten

  • 2 liter groentebouillon
  • 4 ajuin
  • 3 tenen knoflook
  • 0 olijfolie
  • 4 stengels bleekselder
  • 50 g gember
  • 2 kg wortel
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0.5 rode chilipeper
  • 0 enkele blaadjes laurier
  • 0 enkele takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel currypasta
  • 2 limoenblaadjes
  • 2 appelsien
  • 0 een scheutje kokosmelk
  • 0 enkele plukjes koriander

Benodigdheden

  • een dunschiller
  • keukentouw

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.

Verhit een bodem olijfolie in een soepketel. Stoof de uien zonder ze te kleuren en doe er de knoflook bij.

Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Stoof de selder mee aan.

Schil de gember. Snijd de knol in fijne stukjes en doe deze bij de rest van de groenten.

Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Laat meestoven in de soepketel.

Bevochtig de groenten met de warme bouillon. Kruid met een beetje peper en zout.

Breng de soep verder op smaak met fijngesneden chilipeper.

Maak een bouquet garni van laurier, tijm en rozemarijn. Bind de smaakmakers samen met keukentouw en leg de kruidentuil in de soep.

Doe er de rode currypasta en de limoenblaadjes bij. Plaats het deksel op de pot en laat de soep zo’n 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Vis het bouquet garni en de limoenblaadjes uit de soepketel en mix de soep glad.

Pers de appelsienen en giet het sap bij de soep. Mix opnieuw.

Serveer de soep in kommen of diepe borden. Werk af met kokosmelk en enkele plukjes koriander.

Wortel-gember-sinaassoep