Worst met schorseneren in witte saus en gekookte aardappelen

50 minuten
Bekijk meer:

Dit is echte dagelijkse kost. Kook de schorseneren in een blanc zodat ze niet verkleuren. Smakelijk!

Bekijk alle ingrediënten

Bereiding

  • De worst met schorseneren

    1. Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

    2. Vul een kookpot met water. Pers er de citroen in uit en leg de schil ook in de pot. 

    3. Breng het water aan de kook. Voeg er een scheut azijn en de bloem aan toe. Roer de blanc goed om.

    4. Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe de stukken meteen in de blanc. Laat ze gaar koken.

      TIP

      Schorseneren verkleuren als je ze schilt. Om ze mooi wit te houden, moet je ze in een ‘blanc’ koken (water met citroen, azijn en bloem). Breng de blanc aan de kook voor je de schorseneren schilt, zodat je er de geschilde schorseneren meteen in kunt koken.

    5. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. 

    6. Smelt een klont boter in een pan. Bak de worsten in de boter.

      TIP

      Smelt de boter en zet het vuur laag. Zorg dat de worsten op kamertemperatuur zijn. Leg de ze in de pan en laat ze niet te hard bakken. Anders loop je het risico dat ze barsten. Draai ze regelmatig om en schep er af en toe wat gesmolten boter over.

  • De witte saus

    1. Smelt de boter voor de witte saus. Ze mag niet kleuren. Doe er de bloem bij en laat even mee bakken.

    2. Giet de melk bij de roux en roer tot het een gebonden witte saus wordt.

  • Afwerken en serveren

    1. Giet de aardappelen en de schorseneren af.

    2. Serveer de worsten met gekookte aardappelen en schorseneren. Geef er een lepel mosterd bij.