Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Bereiding

De worst met schorseneren

Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Vul een kookpot met water. Pers er de citroen in uit en leg de schil ook in de pot. 

Breng het water aan de kook. Voeg er een scheut azijn en de bloem aan toe. Roer de blanc goed om.

Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe de stukken meteen in de blanc. Laat ze gaar koken.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. 

Smelt een klont boter in een pan. Bak de worsten in de boter.

TIP

Smelt de boter en zet het vuur laag. Zorg dat de worsten op kamertemperatuur zijn. Leg de ze in de pan en laat ze niet te hard bakken. Anders loop je het risico dat ze barsten. Draai ze regelmatig om en schep er af en toe wat gesmolten boter over.

De witte saus

Smelt de boter voor de witte saus. Ze mag niet kleuren. Doe er de bloem bij en laat even mee bakken.

Giet de melk bij de roux en roer tot het een gebonden witte saus wordt.

Afwerken en serveren

Giet de aardappelen en de schorseneren af.

Meng de witte saus met de schorseneren. Serveer de worsten met gekookte aardappelen en schorseneren. Geef er een lepel mosterd bij.

4 personen

50 minuten

Ingrediënten

Worst met schorseneren in witte saus en gekookte aardappelen

Dit is echte dagelijkse kost. Kook de schorseneren in een blanc zodat ze niet verkleuren. Smakelijk!

Bereiding

De worst met schorseneren

Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Vul een kookpot met water. Pers er de citroen in uit en leg de schil ook in de pot. 

Breng het water aan de kook. Voeg er een scheut azijn en de bloem aan toe. Roer de blanc goed om.

Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe de stukken meteen in de blanc. Laat ze gaar koken.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. 

Smelt een klont boter in een pan. Bak de worsten in de boter.

TIP

Smelt de boter en zet het vuur laag. Zorg dat de worsten op kamertemperatuur zijn. Leg de ze in de pan en laat ze niet te hard bakken. Anders loop je het risico dat ze barsten. Draai ze regelmatig om en schep er af en toe wat gesmolten boter over.

De witte saus

Smelt de boter voor de witte saus. Ze mag niet kleuren. Doe er de bloem bij en laat even mee bakken.

Giet de melk bij de roux en roer tot het een gebonden witte saus wordt.

Afwerken en serveren

Giet de aardappelen en de schorseneren af.

Meng de witte saus met de schorseneren. Serveer de worsten met gekookte aardappelen en schorseneren. Geef er een lepel mosterd bij.

Dagelijkse Kost een.be