Wonton-millefeuille met appel en zoete mascarpone

Jeroen maakt een dessert dat er indrukwekkend uitziet, maar tegelijk supersimpel te bereiden is. Koop dunne wontonvellen – geschikt om te frituren – in de Oosterse winkel. Samen met staafjes appel en een zoete mascarpone heb je alle bouwstenen in handen om deze hele smakelijke torentjes te bouwen.

Ingrediënten

  • 12 wontonvel
  • 2 appel
  • 250 g mascarpone
  • 2 eetlepel bloemsuiker
  • 0.5 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 scheutje room
  • 1 scheutje suikersiroop

Benodigdheden

  • een keukenweegschaal
  • eventueel een (plastic) spuitzak
  • een friteuse keukenpapier

Partners

Bereiding

Wonton-millefeuille met appel en zoete mascarpone

Ontdooi de kleine wontonvellen.
Schep de mascarpone in een mengschaal, voeg bloemsuiker toe en een klein scheutje room. Meng alles zorgvuldig.
Snijd de vanillestok overlangs in twee, schraap er alle zwarte zaadjes uit en doe ze in de zoete mascarpone. Voeg een snuifje kaneelpoeder toe en roer.
Schep het mengsel in een plastic spuitzak (of laat deze achterwege en lepel de zoete kaas straks op de borden). Bewaar de mascarpone in de koelkast.
Snij de appelen in plakken van een halve centimeter breed. Werk rondom het klokhuis. Snij deze vervolgens in gelijke staafjes of ‘frietjes’.
Verzamel de stukjes appel in een schaaltje en druppel er wat citroensap overheen. Zo zal het fruit niet verkleuren. Voeg ook een scheutje suikerstroop toe. (‘sucre de canne’)
Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de wontonvellen (in beurten) goudbruin krokant. Dompel ze onder in de olie met behulp van een keukentang.
Laat de krokante vellen uitlekken op een beetje keukenpapier en bepoeder ze met een dun laagje bloemsuiker.
Breek de wontonvellen eventueel in twee. (naar persoonlijke smaak)
Knip de top van de spuitzak en spuit (of lepel) op elk bord een laagje van de zachte kaas. Leg er enkele staafjes appel op, gevolgd door een krokant wontonvel. Herhaal deze volgorde een paar keer tot je elegante desserttorentjes gebouwd hebt.
Wonton-millefeuille met appel en zoete mascarpone