De witte chocolademousse van Jeroen is een klassieker waarvan het recept al heel lang meegaat. Hij combineert de witte chocolade met een scheutje sinaasappellikeur, twee smaken die uitstekend samen gaan.Deze keer werkt hij de mousse af met pistachesaus die je heel gemakkelijk klaarmaakt met pistache-ijs.
Ingrediënten
- 400 g witte chocolade
- 1 blaadje gelatine
- 325 milliliter slagroom
- scheutje Grand Marnier
- scheutje melk
- 6 ei
- 750 milliliter pistache-ijs
- 1 koffielepel vanillepoeder
- scheutje melk
- 100 g pistachenoten
Benodigdheden
- een keukenmachine met een klopper
Bereiding
De chocolademousse
Breek de chocolade in een kom en zet de kom op een pot kokend water. Giet er een scheutje melk en een scheutje Gran Marnier bij en smelt de chocolade au bain marie.
Week intussen de gelatine in koud water.
Knijp de gelatine uit en roer hem door de gesmolten chocolade. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
Splits de eieren. Gebruik de eierdooiers in een andere bereiding. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte met de keukenmachine.
Spatel eerst het eiwit en dan de slagroom door de chocolade.
Laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven.
Pistachesaus
Afwerken en serveren
- Hak de pistachenoten grof.
- Dompel een lepel in heet water en haal hem door de chocolademousse tot je een quenelle hebt. Dompel voor elke quenelle de lepel opnieuw in het water.
- Doe wat pistachesaus over de chocolademousse en werk af met gehakte pistachenoten.