Deze frisse witloofsalade brengt je even opnieuw in zomerse sferen. Combineer gerust ingrediënten uit de zee met ingrediënten uit de grond. Zo gaan garnalen hand in hand met grondwitloof.
Ingrediënten
- 400 g ratte-aardappel
- 500 g garnalen
- 2 kropslahart
- 2 pijl roodlof
- 2 pijl grondwitloof
- enkele lente-uien
- 1 roze pompelmoes
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 1 dl witte wijnazijn
- 2 dl slaolie
- peper
- zout
- 0.5 bussel bieslook
- 1 appel
Benodigdheden
- mixer
Bereiding
Bereiding
Kook de aardappelen gaar in een ruime pot gezouten water.
Pel de grijze garnalen.
Snij de kropslaharten in overlangs in twee en verwijder de harde kern. Snijd de harten grof.
Doe hetzelfde met het roodlof en het witloof. Leg de groenten in een ruime kom.
Snijd het groene loof en de kontjes van de lente-uien. Zet het mes haaks op de pijpjes en snipper ze in fijne ringen.
Snijd de pompelmoezen à vif.
Voeg de partjes toe aan de salade en houd het sap apart.
Giet de gare aardappelen af.
Neem een mixer en een maatbeker. Breek een ei en scheid de dooier van het eiwit. Vang de dooier op in de maatbeker.
Doe er de witte wijnazijn en de mosterd bij en roer alles goed onder elkaar.
Zet de mixer erin. Giet intussen de slaolie in een dun straaltje bij en maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer.
Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Meng er ook het sap van de pompelmoes onder.
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en meng onder de rest van de salade.
Snijd de appels in dunne reepjes en meng ze met de vinaigrette onder de salade.
Doe er tenslotte ook de garnaaltjes bij en serveer op een bord.