Winterse bulgursalade met bloedappelsien en fetayoghurt

Een eenvoudige maar overheerlijke salade boordevol groenten en de frisse smaak van bloedappelsien, feta en yoghurt. Op en top vegetarisch comfort food!

Ingrediënten

  • 4 wortel
  • flinke scheut olijfolie
  • scheut olijfolie
  • snuif komijn
  • snuif ras el hanout
  • 1 eetlepel honing
  • 4 dl water
  • enkele takjes tijm
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijsje
  • enkele blaadjes laurier
  • snuif kurkuma
  • 200 g bulgur
  • 400 g rode kool
  • 4 bloedappelsien
  • 2 stengels lente-ui
  • enkele blaadjes munt
  • enkele blaadjes platte peterselie
  • een halve citroen
  • 200 g feta
  • 4 eetlepel yoghurt
  • snuifje chilipoeder
  • snuif oregano
  • 4 eetlepel veenbessen

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er flink wat olijfolie over. Kruid met peper en zout, wat komijn, een snuif ras el hannouth en een eetlepel honing. Schuif de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.

Breng het water aan de kook met wat tijm, laurier, look, kaneel, kurkuma en steranijs en kook de bulgur in 10 minuten gaar.

Rasp de rode kool fijn in een grote kom.

Snijd de schil van de bloedappelsienen en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Voeg de stukken appelsien toe aan de rode kool.

Giet de bulgur door een zeef en spoel hem onder koud water. Haal de steranijs, de kaneelstok, de tijm en de laurier uit de bulgur en voeg de tarwe toe aan de rode kool. Meng alles al eens onder elkaar.

Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de salade. Snijd de blaadjes van de munt en de platte peterselie fijn en voeg de kruiden toe. Kruid de salade verder bij met peper en zout, een scheut olijfolie het sap van een halve citroen.

Doe 3/4 van de feta met de yoghurt in de pot van de blender en voeg er een snuif komijn, wat chilipeper en wat oregano aan toe. Mix het geheel tot een gladde dressing.

Schep wat van de salade op een groot bord, schep er wat geroosterde wortelen bij en werk de salade af met fetadressing, wat verkruimelde feta, wat extra groene kruiden en wat gedroogde veenbessen.

Winterse bulgursalade met bloedappelsien en fetayoghurt