Wijting met saffraanpuree en boontjes

Vis, puree en boontjes gaan altijd goed samen. Jeroen doet het toch net iets anders door de puree een toets van saffraan en krokant gebakken stukjes chorizo mee te geven. Een waar feestmaal op een doordeweekse dag!

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • zout
  • 200 g chorizo
  • olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 400 g groene boontjes
  • 4 wijtingfilet
  • boter
  • 2 eigeel
  • een scheutje melk
  • peper
  • 2 potjes saffraanpoeder

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • een zeef
  • een pureestamper

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een grote pot met gezouten water.

Zet een tweede pot met water op het vuur voor de boontjes.

Snijd de chorizo in blokjes (brunoise) en bak ze krokant in een flinke scheut olijfolie.

Kneus en pel de look. Laat een teentje meekoken met de aardappelen. Voeg het andere teentje samen met een takje rozemarijn toe aan de chorizoblokjes.

Tijd om de boontjes te ‘toppen’ ofwel de uiteinden eraf te breken. Kook de boontjes tot ze gaar zijn.

Giet de inhoud van de pan met chorizo door een zeef en vang de olie op in een kommetje. Laat de chorizoblokjes uitlekken en krokant worden op een vel keukenpapier.

Verhit een flinke klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Kruid met peper en zout.

Giet de aardappelen af. Voeg een klontje boter, de eigelen, een scheutje melk en het saffraanpoeder toe. Stamp en meng alles tot een smeuïge puree.

Meng de krokante chorizoblokjes onder de puree en kruid met een snuifje zout. Hou nog wat chorizo apart voor de afwerking.

Serveer een toef puree met een portie boontjes en de gebakken vis. Werk af met wat extra stukjes krokante chorizo en chorizo-olie. Smakelijk!

Wijting met saffraanpuree en boontjes