
Wanneer ‘Florentine’ opduikt in de naam van een recept, dan komt er gegarandeerd vis met spinazie aan te pas. De twee gaan uitstekend samen en vandaag belanden ze in een ovenschotel, samen met puree en een milde mosterdsaus.
Ingrediënten
- 1 kg aardappel
- scheutje melk
- boter
- zout
- 400 g wijting
- 500 g spinazie
- 1 teentje look
- klontje boter
- peper
- zout
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 5 dl melk
- 2 eetlepel mosterd
- 0.5 citroen
- 75 g kaas
- peper
- zout
Benodigdheden
- een aardappelstamper
- een ruime ovenschaal
- een keukenpincet (optioneel)
Bereiding
De puree
De spinazie en vis
Spoel de blaadjes spinazie in ruim water. Verwijder de taaiste bladstelen en bladnerven.
Laat de spinazie voldoende uitlekken en snij ze in grove stukken.
Smelt een klontje boter in een stoofpot of een pan met hoge rand. Laat de boter heel lichtjes kleuren op een matig vuur en stoof de spinazie in de pot.
Pel de look en prik het teentje op een vork.
Gebruik de vork-met-look om door de groente te roeren. Zo krijgt de gestoofde spinazie een heel mild aroma van de look.
Na enkele minuten is de bladgroente al flink verkleind en gebruiksklaar. Doe de spinazie in een vergiet en druk er met een vork zoveel mogelijk kookvocht uit. Zo vermijd je een waterige ovenschotel.
Controleer de wijtingfilets op achtergebleven visgraten. Gebruik een pincet om de graatjes eruit te plukken.