Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze

Wentelteefjes, gewonnen of verloren brood? Hoe je het ook noemt, van dit overheerlijk nagerecht, deze keer niet met brood maar wel met peperkoek, zal echt niets verloren gaan. Deze lekkernij bestaat uit een stuk gebakken peperkoek met een frisse perensalade. Ter afwerking klopt Jeroen een luchtige sabayon van geuzebier en schept hij een heerlijke bol speculaasijs. Simpel, snel en origineel!

Ingrediënten

  • 3 peer
  • 0.5 citroen
  • 3 ei
  • een snuifje speculaaskruiden
  • 1 dl melk
  • 1 dopje vanille-extract
  • 2 eigeel
  • 2 eierdopjes kristalsuiker
  • 4 eierdopjes geuze
  • 1 pak peperkoek
  • boter
  • speculaasijs

Benodigdheden

  • een ijsschep
  • een conische sauteuse
  • een garde

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.

Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.

Doe de eigelen in een steelpannetje (nog niet op het vuur) en gebruik een eierdopje om de geuze af te meten en erbij te doen. Weeg op dezelfde manier de suiker af en voeg toe. Klop alles los met een garde.

Zet het pannetje op een zacht vuur en klop het mengsel tot een luchtige sabayon.

Snijd plakjes met de dikte van een boterham van de peperkoek. Haal ze door het eiermengsel met speculaaskruiden en bak ze in een pan met hete boter.

Serveer de peperkoektoast op een bord, schep er de perensalade bovenop en leg er een bolletje speculaasijs bij. Werk het geheel af met een flinke lepel geuzesabayon. Smakelijk!

Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze