Waterkers is een gepeperde slasoort die het uitstekend doet in soep. We maken een grote ketel waarvan je gemakkelijk één of meerdere porties kunt invriezen.De pizzastengels zijn een lekker extraatje bij soep, maar je kunt ze natuurlijk ook perfect serveren als aperitiefhapje.
Ingrediënten
- 130 g bloem
- 100 g brokkelkaas
- 6 g gist
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 milliliter water
- 1 koffielepel oregano
- 1 koffielepel rozemarijn
- snuifje zout
- 3 bussel waterkers
- 2 bussel prei
- 3 aardappel
- 3 ui
- 3 liter kippenbouillon
- 1 eetlepel bicarbonaat
- klontje boter
- 3 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 3 blaadje laurier
- peper
- zout
Benodigdheden
- een keukenmachine met kneedhaak
- een staafmixer
- een schuimspaan
- huishoudfolie
- bakmat of bakpapier
Bereiding
Voorbereiding
Ontdooi en verwarm de kippenbouillon. Je kan ook zelf een lekkere, verse ketel bouillon klaarmaken.
De pizzastengels
De waterkerssoep
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Snijd het groen van de prei en spoel de stronken onder stromend water zodat alle aarde verwijderd is. Snijd de prei ook in grote stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Laat een klont boter smelten in een soepketel en fruit de uien. Doe er de prei en de aardappelen bij en laat een paar minuten stoven.
Giet er bouillon bij tot de groenten onder staan.
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met een stukje keukentouw tot een bouquet garni en leg het in de soep.
Breng de soep aan de kook en laat op een zacht vuur onder deksel ongeveer 20 minuten garen.
Spoel de waterkers in ruim water en doe in een vergiet. Verwijder de steeltjes en doe ze bij de soep.
Breng water aan de kook en doe er 1 eetlepel bicarbonaat bij. Doe er de waterkersblaadjes bij en laat een paar minuten koken.