Vogelnestjes van kwarteleitjes met tomatensaus en puree

Deze mini-vogelnestjes zijn een leuke variant op de klassieke gehaktbal kiekeboe. Door kwarteleitjes te gebruiken, kun je de balletjes veel kleiner maken. Serveer ze met een pittige tomatensaus en lekkere aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 12 kwarteleitje
  • olijfolie
  • 4 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g tomatenpuree
  • 2 blikken tomaat
  • tijm
  • laurier
  • rozemarijn
  • gedroogde oregano
  • cayennepeper
  • zout
  • kristalsuiker
  • 600 g aardappel
  • 800 g gemengd gehakt
  • 200 g paneermeel
  • boter
  • arachideolie
  • melk
  • 2 eierdooier
  • nootmuskaat

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De vogelnestjes

Breng water aan de kook en kook de kwarteleitjes hard (ongeveer 3 min). Laat ze afkoelen en pel ze.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan of kookpot.

Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.

Pel en snipper de knoflook. Plet de tenen met een mes en doe de look bij de sjalotten.

Doe de tomatenpuree bij de uien en laat even mee bakken.

tip Je kunt er op dit moment eventueel wat rode wijn aan toevoegen voor een diepere smaak. Laat de wijn volledig droogkoken voor je er de rest van de ingrediënten bij doet.

Voeg er de tomaten in blokjes en een scheutje water aan toe.

Kruid de saus met tijm, laurier, rozemarijn, oregano, cayennepeper, zout en een snuifje suiker. Laat 10 minuten pruttelen zonder deksel. Zet dan een deksel op de pan en laat verder garen.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water.

Meng het gehakt met een ei en ongeveer de helft van het paneermeel. 

Verhit een klont boter met een scheut olie in een pan.

Zet een bord met paneermeel klaar.

 Vorm balletjes rond de hardgekookte kwarteleitjes. Rol ze door het paneermeel.

Bak de balletjes rondom goudbruin in de boter en olie. Laat ze 15 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.

Giet de aardappelen af. Plet ze tot puree met melk, eierdooiers en een klont boter. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.

Serveer de vogelnestjes in tomatensaus met aardappelpuree.

Vogelnestjes van kwarteleitjes met tomatensaus en puree