Voetbalburgers

Een simpele cheeseburger gaat er altijd in. Jeroen maakt een zuivere rundshamburger met een sneetje pittige kaas en een lekkere saus met een knipoog naar een Bloody Mary. En veel gebakken ajuin natuurlijk!

Ingrediënten

  • 2 ajuin
  • boter
  • 4 eetlepel ketchup
  • enkele druppels Tabasco
  • enkele druppels Worcestershiresaus
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • een snuif selderijzout
  • een snuif paprikapoeder
  • 2 augurken
  • 1 eetlepel zilveruitjes
  • enkele takjes dragon
  • 600 g rundergehakt
  • 1 kropsla
  • 2 tomaat
  • 4 hamburgerbroodje
  • 4 plakjes cheddar

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.

Smelt een klont boter in een grote pan of wok. Bak de uien in de boter.

Verwarm de barbecue tot 250 °C.

De saus

Meng de ketchup met enkele druppels tabasco en Worcestershiresaus. Breng op smaak met mierikswortelpuree, selderijzout en paprikapoeder.

Snijd de augurken en zilveruitjes heel fijn. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes.

Meng de augurken, zilveruitjes en dragon door de saus.

De hamburgers

Vorm niet te grote hamburgers van het gehakt. Bak ze op de barbecue (of in de pan).

tip Laat de slager het gehakt voor de hamburgers bereiden. Het is zuiver rundergehakt waar wat vet is doorgemengd en dat al gekruid is.

Verdeel de sla in blaadjes en spoel. Snijd de tomaten in plakken.

Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de barbecue.

Beleg de broodjes met een hamburger, een plakje kaas (cheddar, cantal of andere pittige kaas), sla, tomaat en saus.

Voetbalburgers