Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing

Een simpele pastaschotel met kleine balletjes van chipolata en veel groenten waaronder komkommer, fijne boontjes en broccoli. Afwerken doe je met krokant gebakken spekjes en een currydressing op basis van yoghurt. Zomerse smaken die ook de kleintjes aan tafel zeker zullen bekoren. 

Ingrediënten

  • 500 g pasta
  • 200 g gerookt spek
  • boter
  • 6 chipolata
  • 400 g groene boontjes
  • 1 broccoli
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 bakje kerstomaten
  • 2 sjalot
  • 1 komkommer
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 0.5 limoen
  • peper
  • zout
  • 1 bussel waterkers
  • currypoeder

Benodigdheden

  • Een vergiet, keukenpapier.

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar.

Giet de pasta af wanneer hij gaar is en spoel hem onder koud water.

Snijd het gerookte spek in reepjes. Laat wat vetstof heet worden in een pan en bak het spek krokant.

Duw het vlees uit de chipolata’s, rol er balletjes van en leg ze bij het bakkende spek.

Kleur de balletjes goudbruin en laat ze even afkoelen. Laat de spekjes uitlekken op een vel keukenpapier.

Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes.

Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken. 

Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd de kerstomaatjes in twee.

Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes.

Snij de komkommer in blokjes.

Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.

Spoel de waterkers in koud water en laat hem even uitlekken. 

Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta, gevolgd door de waterkers.

Breng de pasta op smaak met de yoghurtdressing en strooi er een flinke snuif currypoeder over. Meng alles nog eens goed onder elkaar en serveren maar!

Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing