Vissalade met radijs en groene kruiden

Net zoals paling in't groen wordt deze koude vissalade vergezeld van een grasgroene kruidencoulis boordevol kervel, marjolein, zuring en munt. Jeroen serveert er knapperige venkel en radijsjes bij.

Ingrediënten

  • 2 ei
  • een klontje boter
  • een scheutje water
  • 250 g koolvis
  • ijsblokjes
  • 0.5 venkel
  • 1 bussel radijs
  • 100 g spinazie
  • 1 bussel kervel
  • enkele takjes marjolein
  • 50 g zuring
  • enkele blaadjes munt
  • een scheut dragonazijn
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 0.25 citroen
  • een scheutje olijfolie
  • een scheutje azijn

Benodigdheden

  • een mandoline
  • een blender
  • een grote kom (voor ijswater)

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet een pot water op het vuur en kook de eieren hard. Reken een kooktijd van 10 tot 11 minuten.

Verhit een klont boter met een scheutje water in een pan. Snijd de visfilet in stukken en pocheer ze in de pan onder een deksel.

Vul een grote kom met ijsblokjes en water.

Verwijder de harde kern van de venkel en rasp fijn met de mandoline. Rasp ook fijne plakjes radijs. Leg de groenteplakjes in de kom met ijswater.

Laat de hardgekookte eieren ook afkoelen in de kom met ijswater.

Kook de spinazie, de kervel en marjolein gaar in het warme water van de eieren.

Haal ondertussen de gepocheerde stukken vis uit de pan en prak ze fijn met een vork.

Giet de spinazie, kervel en marjolein af en doe ze in een blender. Voeg de zuring, de munt, het overgebleven vocht uit de pan met vis, enkele ijsblokjes, een scheutje dragonazijn, peper en zout toe. Mix alles tot een gladde coulis.

Pel de afgekoelde eieren en prak ze fijn en meng ze onder de vis. Meng de mayonaise en het citroensap onder de vissalade. Kruid af met peper en zout.

Haal de groentjes uit het ijswater en doe ze in een mengkom. Voeg een scheut olijfolie, azijn, peper en zout toe en meng goed door elkaar.

Tijd om te serveren. Maak een of meerdere quenelles van de vissalade, schep er een lepel kruidencoulis over en leg er wat krokante groentjes bovenop. Serveer met een stukje brood.

Vissalade met radijs en groene kruiden