Vislasagne met prei

Deze feestelijke lasagne met zalm, prei en champignons kan je perfect een dag op voorhand klaarmaken. Ideaal als je de dag dat je deze pastaschotel op tafel zet niet te veel tijd in de keuken wil doorbrengen. 

Ingrediënten

  • 500 g garnaalkoppen
  • 1 liter melk
  • 1 teen look
  • 2 laurierblaadje
  • 1 mespunt chiliflakes
  • enkele takjes tijm
  • 2 steranijsje
  • 4 stengels prei
  • peper
  • keukenzout
  • 2 bakje champignons
  • 800 g zalmfilet
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 200 g gemalen kaas
  • 1 dl room
  • 0.5 citroen
  • 1 pakje lasagnevel

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven tot 200°C en rooster de garnaalkoppen 15 minuten in de hete oven.

Verwarm de melk in een steelpan en voeg de garnaalkoppen toe. Kruid met laurier, tijm, steranijs, chiliflakes en een teentje look. Laat de melk zachtjes koken.

Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Smelt een klont boter in een pan en voeg een scheutje water toe. Stoof de prei aan en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en stoof de prei gaar. Haal hierna het deksel van de prei en laat het overtollige vocht verdampen.

Smelt een klont boter in een andere pan en voeg een scheutje water toe. Snijd de champignons in stukken en stoof ze 5 à 10 minuten aan in de pan. Kruid met peper en zout. Giet de gare champignons door een zeef en vang het vocht op in de garnalenmelk. Hou de champignons even apart.

Snijd de zalm in dunne plakjes en kruid met peper en zout.

Smelt de boter in een andere pot en strooi er de bloem bij. Meng tot een roux. Giet de garnalenmelk door een zeefje bij de roux en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg een scheutje room en de kaas toe. Breng de saus op smaak met wat citroensap, peper en zout. Meng de champignons onder de kaassaus.

Bouw de lasagne op door te starten met een laagje kaassaus, gevolgd door de prei en wat plakjes zalm. Bedek met enkele vellen pasta en herhaal tot de ovenschaal helemaal vol is. Eindig met een laagje kaassaus en werk af met extra gemalen kaas.

Schuif de lasagne 25 minuten in de oven op 200°C en serveer.

Vislasagne met prei