Viskefta met rijst en broccoli

Dit is een puur maar erg smaakvol gerecht dat bovendien snel klaar is. Gebruik stevige vis zoals zeewolf voor de balletjes. De saus met yoghurt leerde Jeroen maken van een Indische chef. Ze schift een beetje, maar dat hoort zo.

Ingrediënten

  • 600 g witte vis
  • 1 eiwit
  • 50 g paneermeel
  • zout
  • chilipoeder
  • 2 koffielepels komijnpoeder
  • enkele blaadjes munt
  • enkele blaadjes koriander
  • een scheutje arachideolie
  • 1 ajuin
  • 1 teen knoflook
  • 10 g gember
  • 250 g rijst
  • 500 g broccoli
  • 2 koffielepels sambal
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 5 dl yoghurt
  • een scheutje sesamolie

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes
  • een wok
  • een schuimspaan
  • een stoompan

Partners

Bereiding

Viskefta met rijst en broccoli

Snijd de vis in stukken en doe hem in de hakmolen met het eiwit, het paneermeel, zout, chilipoeder, de helft van het komijnpoeder en enkele blaadjes munt en koriander.

Laat de hakmolen draaien tot de vis fijngehakt is. Maak kleine balletjes van de vismengeling.

Verhit een scheut arachideolie in een wok. Bak de balletjes rondom goudbruin.

Pel de ui en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.

Haal de balletjes uit de wok met een schuimspaan. Bak de ui met de knoflook en de gember in dezelfde vetstof.

Kook intussen de rijst gaar in water met een snuif zout. Zet er een stoompan op voor de broccoli.

Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze gaar.

tip
In plaats van broccoli kun je er ook andere groenten bij serveren, zoals sperzieboontjes.

Doe de sambal bij de ui in de wok. Voeg er de kurkuma, de rest van het komijnpoeder, de garam masala en een scheutje water aan toe. Laat alle specerijen even stoven.

Giet de yoghurt in de wok en roer goed om. De yoghurt zal wat schiften, maar dat hoort zo.

Doe de visballetjes in de wok. Voeg er de broccoli aan toe.

tip
Je kunt dit gerecht ook klaarmaken met balletjes van bijvoorbeeld lamsgehakt.

Giet de rijst af en roer er een scheut sesamolie door.

Serveer de rijst met de kefta. Werk af met enkele blaadjes munt en koriander.

Viskefta met rijst en broccoli