Visfumet

Een lekkere visfumet is ideaal voor vissoepen, -sausen en consommé. Maak sowieso een ruime hoeveelheid. Net als andere bouillons en fonds kan je visfumet invriezen per portie.

Ingrediënten

  • 2 ajuin
  • 3 stengels bleekselder
  • 1 klontje boter
  • 3 kg vissenkoppen en graten
  • 5 dl witte wijn
  • 3 liter water
  • 10 bolletje zwarte peper
  • 3 takje tijm
  • 3 blaadje laurier
  • een bosje peterseliestengel
  • 1 citroen
  • 3 teentje look

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Visfumet

Stoof stukken grofgesneden ui en bleekselder in een beetje bruisende boter. Doe er vervolgens de visresten bij en laat die enkele minuten meestoven.

Blus de pot met de witte wijn.

Voeg het koude water toe en breng het aan de kook. Doe er intussen de peperbollen, de tijm, de laurier en de peterseliestengels bij. Voeg ook twee halve citroenen en de gekneusde tenen look toe. 

Breng de fumet aan de kook op een zacht vuur en laat alles 30 minuten pruttelen.

Zeef de fumet.

Deze visbouillon is de basis voor soepen en sauzen met vis en/of zeevruchten. Vries resten fumet in voor toekomstige bereidingen.

Visfumet