Visbrochettes met mango en rijst

Makkelijk, snel en weinig voorbereiding, dat mag ook wel eens. Jeroen legt visbrochettes met verse stukken zeeduivel, zalm en zwaardvis op de barbecue en serveert er een heerlijke mangosalsa bij. Je kan ook andere soorten vis gebruiken, maar zorg wel dat ze qua gaartijd overeenkomen.

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 0.5 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 mango
  • 1 rode chilipeper
  • 1 avocado
  • 0 enkele takjes koriander
  • 0 olijfolie
  • 0 witte wijnazijn
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 2 blikje maïs
  • 0 limoensap
  • 1 courgette
  • 0 Provençaalse kruiden
  • 400 g zeeduivel
  • 400 g zwaardvisfilet
  • 400 g zalm
  • 1 limoen

Benodigdheden

  • een vergiet
  • een vlakke bakplaat voor op de barbecue (‘plancha’)
  • min. 4 metalen spiezen (of dikke satéstokken, geweekt in water)

Partners

Bereiding

Bereiding

Kook de rijst gaar. Koel in een vergiet onder koud water om de garing te stoppen.

Schil de rode ui, de rode paprika en de mango. Snipper de ui heel fijn. Snijd de mango in dunne schijfjes en vervolgens in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in fijne brunoise. Snijd de chilipeper in fijne plakjes.

Pel de avocado en snijd het vruchtvlees in brunoise. Verzamel de stukjes ui, paprika, mango en avocado in een mengkom.

Snijd de koriander fijn en voeg toe. Besprenkel met olijfolie en azijn. Kruid met peper en zout.

Doe er ook de maïs bij. Meng de salsa goed door elkaar en bewaar in de koelkast.

Doe de rijst in een kom. Voeg een scheutje olijfolie toe om ervoor te zorgen dat de rijst niet plakt. Breng op smaak met zout en het sap van een limoen. Bewaar in de koelkast.

Snijd de courgette in dikke, ronde plakjes. Kruid met peper en zout.

Giet wat olijfolie op de plancha en bak de schijfjes courgette. Kruid met Provençaalse kruiden.

Neem de zeeduivel erbij. Zit er nog een wit vlies rond het visvlees, verwijder dat dan eerst voorzichtig. Snijd de zeeduivel in stukken.

Verwijder ook het vel van de zwaardvis en de zalmfilet. Snijd beide vissen in even grote stukken als de zeeduivel.

Kruid de stukken vis met peper en zout.

Steek afwisselend de stukken vis en de courgette op de spiezen.

Giet opnieuw wat olijfolie op de plancha en bak de visbrochettes een paar minuten langs elke kant.

Schik de visbrochette op een bord met enkele partjes limoen erbij. Besprenkel met olijfolie en serveer met de rijst en mangosalsa.

Visbrochettes met mango en rijst