Visballetjes in zoetzure saus met rijst

Op zoek naar een feilloze manier om je kinderen vis te laten eten? Serveer ze bitterballetjes van de zee. Gevuld met vinnige stukjes wijting en geserveerd in zoetzure saus met rijst. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 wortel
  • olijfolie
  • 140 g tomatenpuree
  • 2 eetlepel honing
  • 4 eetlepel ketchup
  • 2 dl appelazijn
  • 6 eetlepel sweet chilisaus
  • 3 dl water
  • zout
  • 100 g babymaïs
  • 120 g bamboescheut
  • 100 g sojascheut
  • 200 g erwten
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 builtje rijst
  • 1 liter visfumet
  • 600 g wijting
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • zout
  • cayennepeper
  • 50 g paneermeel
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • een rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De zoetzure saus

Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. 

Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.

Stoof de ui in een flinke scheut olijfolie. Doe er de geplette knoflook bij.

Bak de paprika en de wortelen met de uien. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.

Doe de honing, ketchup, appelazijn, sweet chilisaus en het water bij de saus. Kruid met een snuif zout. Controleer de balans tussen zoet en zuur en breng de saus eventueel op smaak.

Snijd de babymaïs in stukjes en laat mee garen in de saus.

Giet de bamboescheuten af, laat ze uitlekken en doe ze bij de saus.

Voeg er ten slotte de sojascheuten aan toe.

Doe aan het einde de erwtjes bij de saus.

Los de maïzena op in een scheutje water. Bind de saus hiermee.

Kook intussen de rijst gaar in water met een snuifje zout.

De visballetjes

Verwarm de visfumet op het vuur. Het recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.

Snijd de visfilets in stukken en doe ze in de blender. Splits het ei en doe het eiwit bij de vis.

Pel de knoflook en schil de gember. Rasp ze bij de vis.

Kruid met een snuifje zout en cayennepeper.

Mix tot een stevige massa en doe er dan het paneermeel bij.

Rol stevige balletjes van het mengsel en gaar ze in de visfumet. Zodra de balletjes bovendrijven, zijn ze gaar.

Afwerken en serveren

Giet de rijst af.

Doe de visballetjes bij de saus.

Serveer met rijst en werk af met enkele blaadjes koriander.

Visballetjes in zoetzure saus met rijst