Verse vistaco met ceviche van makreel, guacamole en pico de gallo met mango

Gemarineerde, kraakverse vis op een gebakken mini-tortilla met guacamole en een pittige salsa met pepers en mango. Dit gerecht vat Mexico mooi samen!

Jeroen gebruikt in dit recept achiotepasta, gemaakt van annattopoeder. Dit is een natuurlijk kleurmiddel met een milde, peperige smaak dat vaak gebruikt wordt in de Mexicaanse en Caribische keuken.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 koffielepel achiotepasta
  • 400 g makreel
  • keukenzout
  • 2 avocado
  • 1.5 limoen
  • 0.5 rode ui
  • 1 mango
  • 1 chilipeper
  • enkele takjes koriander
  • 1 tomaat
  • 8 maistortilla

Benodigdheden

  • antikleefpan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Meng de achiotepasta met het sap van de sinaasappel in een kommetje.

Verwijder het vel van de makreel en haal de graat eruit. Snijd de vis in blokjes en marineer ze in het achiotemengsel. Breng op smaak met een flinke snuif zout.

Plet de avocado’s in een kom met een snuif zout en limoensap.

Snijd de mango in blokjes en snipper de rode ui. Doe ze samen in een kom. Hak de chilipeper en de koriander fijn, snijd de tomaat in blokjes en meng ze samen met het sap van een limoen en een snuif zout in de mangosalade.

Bak de tortilla’s een voor een heel even in een antikleefpan.

Leg een gebakken tortilla op een bord en lepel er wat guacamole op. Schep er een hoopje ceviche van makreel bij en werk af met de pittige mangosalade.

Verse vistaco met ceviche van makreel, guacamole en pico de gallo met mango