Verse ice tea met perzik en jasmijn, en gekarameliseerde nootjes

De basis van deze ice tea is fruit: perziken, pompelmoes en citroen. Jeroen gebruikt jasmijnthee omdat die een heerlijk bloemige smaak heeft. Geef er krokante nootjes bij.

Ingrediënten

  • 3 liter water
  • 6 perzik
  • 300 g kristalsuiker
  • 2 vanillestok
  • 4 roze pompelmoes
  • 3 citroen
  • 4 zakje jasmijnthee
  • ijsblokjes
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes citroenmelisse
  • 200 g kristalsuiker
  • 80 ml water
  • 200 g pinda's

Benodigdheden

  • een houtel lepel

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De ice tea

Breng het water aan de kook in een grote kookpot.

Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in fijne plakken.

Doe de perziken en de kristalsuiker bij het water.

Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij het water.

Pers de pompelmoezen en de citroenen. Doe het sap ook in de kookpot.

Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer 70 °C. Laat er de jasmijnthee in trekken.

tip Het water moet ongeveer 70 °C zijn wanneer je de theezakjes in het water hangt. Als het water te heet is, verbrand je de theebladeren en wordt de thee bitter.

Haal de theezakjes uit de ice tea en giet alles in een kan met ijsblokjes.

Stop enkele takjes munt en citroenmelisse in de kan.

De noten

Doe de suiker met het water in een pan. Zet op het vuur en blijf roeren tot de suiker volledig opgelost is en je siroop krijgt.

Roer de pinda’s (of andere noten) door de siroop zodra de suiker een beetje begint te kleuren. Gebruik een houten lepel.

Laat de noten karamelliseren op het vuur onder voortdurend roeren.

Zet de pan van het vuur zodra de noten mooi gekleurd zijn.

Stort de noten op een ovenplaat. Laat ze afkoelen en hard worden.

Verse ice tea met perzik en jasmijn, en gekarameliseerde nootjes