Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Bereiding

Verse frietjes bakken

Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.

TIP

Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.

Verhit het frietvet tot 140 °C.

Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.

Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.

Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. 

4 personen

50 minuten (inclusief afkoelen)

Ingrediënten

Verse frietjes bakken

Frieten bakken volgens de regels van de kunst.

Bereiding

Verse frietjes bakken

Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.

TIP

Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.

Verhit het frietvet tot 140 °C.

Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.

Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.

Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. 

Dagelijkse Kost een.be