Verse cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus

Vandaag haalt Jeroen een gouwe ouwe van stal. Verse cannelloni gevuld met ricotta, parmezaan en spinazie, een stevige tomatensaus en een beetje kaassaus, en dat allemaal gegratineerd in de oven. Een heerlijke klassieker voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 2 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 400 g kerstomaten
  • klontje boter
  • 30 g boter
  • 250 g spinazie
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g ricotta
  • 195 g Parmezaanse kaas
  • 40 g bloem
  • 4 dl melk
  • een halve citroen
  • 50 g paneermeel
  • scheutje olijfolie
  • 1 pakje lasagnevel

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de uien en de look en snipper ze fijn. Houd een halve ui en een teentje look opzij voor bij de spinazie. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe.

Laat in een andere pan een klontje boter smelten. Kuis en was de spinazie en stoof hem aan in de boter. Laat zoveel mogelijk van het vocht verdampen. Voeg de rest van de fijngesneden ui en het teentje look toe aan de spinazie. Kruid de spinazie met peper en zout en laat hem uitlekken in een zeefje.

Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en de kerstomaatjes en laat hem even meestoven. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus met een scheutje water aan de kook. Kruid de saus met peper en zout.

Hak de spinazie fijn en doe hem in een kom. Schep de ricotta erbij en rasp er de parmezaan bij. Breng de mengeling op smaak met peper en zout.

Laat de boter in een steelpannetje smelten en voeg de bloem eraan toe. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Rasp de parmezaan erbij en kruid de saus met peper en zout. Pers er het sap van een halve citroen bij.

Meng het paneermeel met een likje olijfolie en 20 gr geraspte parmezaan. Schep de tomatensaus in een ovenschaal.

Leg de verse pastavellen op je plank en schep er wat van de vulling op. Rol de pastavellen tot buisje en schik de cannelloni’s in de saus.

Lepel de kaassaus erover en strooi het paneermeel erover. Schuif de ovenschaal nog 20 minuten een voorverwarmde oven van 200°C.

Verse cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus