Verloren brood met kriekjes en platte kaas

Naargelang de streek waar je woont, is dit gewonnen of verloren brood. Gebruik dikke boterhammen die je zelf snijdt en serveer het brood met plattekaas en kriekjes als stevig ontbijt of vieruurtje.

Ingrediënten

  • 700 g Noordkrieken op sap
  • 25 g vanillepuddingpoeder
  • 2 ei
  • een scheut melk
  • 40 g vanillesuiker
  • kaneelpoeder
  • boter
  • een handvol amandelen
  • 1 wit brood
  • 4 eetlepel plattekaas
  • 4 koffielepels honing

Benodigdheden

  • keukenpapier

Partners

Bereiding

Bereiding

Giet de noordkrieken door een zeef. Vang het sap op en doe het in een steelpannetje. Houd een klein beetje sap opzij. Zet de steelpan op het vuur.

Los het puddingpoeder op in het apart gehouden sap. Doe het mengsel bij de rest van het sap en laat binden op het vuur. Doe er de krieken bij.

Klop de eieren los met een scheut melk, de vanillesuiker en een snuif kaneelpoeder.

Smelt een klontje boter in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd het brood in dikke sneden.

Smelt een klont boter in een pan. Dompel een snee brood in het eimengsel en bak het aan beide kanten goudbruin in de boter.

Serveer het verloren brood met warme krieken, een lepel plattekaas, een beetje honing en de geroosterde amandelen.

Verloren brood met kriekjes en platte kaas