Speciaal voor Valentijn maakt Jeroen een pittige Thaise soep waarin je de groenten gaart terwijl je aan tafel zit. Perfect dus voor een romantische tête à tête. Het soepje vraagt relatief weinig tijd om klaar te maken zodat je extra veel tijd over hebt voor je geliefde.
Ingrediënten
- 200 g minibloemkool
- 0.5 courgette
- 125 g mini-maïs
- 2 wortel
- 2 portobello-paddenstoel
- 0.25 Chinese kool
- 100 g sugar snaps
- 200 g tofoe
- 200 g seitan
- 3 sjalot
- 2 teentje knoflook
- 1 chilipeper
- 30 g gember
- 4 dl kokosmelk
- 2 liter groentebouillon
- 2 eetlepel currypasta
- 80 g tomatenpuree
- 3 limoenblaadje
- olijfolie
- zout
- 1 potje chilisaus
- 2 limoen
- 2 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 20 g gember
- munt
Benodigdheden
- een (Thais) fonduestel
- speciale ‘lepelmandjes’ om de groenten te garen in de bouillon
Bereiding
Voorbereiding
Ontdooi en verwarm 2l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.
Bouillon en groenten
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper. Schil en snipper de gember.
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge ketel. Stoof de sjalotten met de look, chili en gember op een matig vuur.
Doe er currypasta en tomatenpuree bij en bak even mee.
Blus met de kokosmelk en leng aan met warme bouillon. Doe er de limoenblaadjes bij en kruid met zout.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de courgette in fijne repen zonder de zaadjes. Halveer de maïskolfjes. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakken. Spoel de Chinese kool en snipper ze fijn. Leg al deze groenten met de sugar snaps op een schaal.
Snijd de tofu en seitan in blokjes en leg ze bij de groenten.