Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een (Thais) fonduestel speciale ‘lepelmandjes’ om de groenten te garen in de bouillon

Bereiding

Voorbereiding

Ontdooi en verwarm 2l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.

Bouillon en groenten

Pel de sjalotten en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper. Schil en snipper de gember.

Verwarm een scheut olijfolie in een hoge ketel. Stoof de sjalotten met de look, chili en gember op een matig vuur.

Doe er currypasta en tomatenpuree bij en bak even mee.

Blus met de kokosmelk en leng aan met warme bouillon. Doe er de limoenblaadjes bij en kruid met zout.

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de courgette in fijne repen zonder de zaadjes. Halveer de maïskolfjes. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakken. Spoel de Chinese kool en snipper ze fijn. Leg al deze groenten met de sugar snaps op een schaal.

Snijd de tofu en seitan in blokjes en leg ze bij de groenten.

TIP

Tofu wordt gemaakt van sojamelk, seitan van gluten. Je geeft ze smaak door ze net als de groenten kort in de bouillon op te warmen.

De sausjes

Pers de limoenen en meng het sap met bruine suiker, sesamolie en sojasaus.

Rasp er wat gember bij en roer er gesnipperde munt door.

Afwerken en serveren

Doe de kokende soep in een (Thais) fondustel.

Laat de gasten zelf de groenten garen in de bouillon.

Geef er zoetzure chilisaus en limoensaus bij.

4 personen

40 minuten

Benodigdheden:

een (Thais) fonduestel speciale ‘lepelmandjes’ om de groenten te garen in de bouillon

Ingrediënten

Veggie Valentine op z’n Thais

Speciaal voor Valentijn maakt Jeroen een pittige Thaise soep waarin je de groenten gaart terwijl je aan tafel zit. Perfect dus voor een romantische tête à tête. Het soepje vraagt relatief weinig tijd om klaar te maken zodat je extra veel tijd over hebt voor je geliefde.

Bereiding

Voorbereiding

Ontdooi en verwarm 2l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.

Bouillon en groenten

Pel de sjalotten en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper. Schil en snipper de gember.

Verwarm een scheut olijfolie in een hoge ketel. Stoof de sjalotten met de look, chili en gember op een matig vuur.

Doe er currypasta en tomatenpuree bij en bak even mee.

Blus met de kokosmelk en leng aan met warme bouillon. Doe er de limoenblaadjes bij en kruid met zout.

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de courgette in fijne repen zonder de zaadjes. Halveer de maïskolfjes. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakken. Spoel de Chinese kool en snipper ze fijn. Leg al deze groenten met de sugar snaps op een schaal.

Snijd de tofu en seitan in blokjes en leg ze bij de groenten.

TIP

Tofu wordt gemaakt van sojamelk, seitan van gluten. Je geeft ze smaak door ze net als de groenten kort in de bouillon op te warmen.

De sausjes

Pers de limoenen en meng het sap met bruine suiker, sesamolie en sojasaus.

Rasp er wat gember bij en roer er gesnipperde munt door.

Afwerken en serveren

Doe de kokende soep in een (Thais) fondustel.

Laat de gasten zelf de groenten garen in de bouillon.

Geef er zoetzure chilisaus en limoensaus bij.

Dagelijkse Kost een.be