Vegetarische pita met bulgur en currysaus

Maak de vegetarische tegenhanger van gebakken gehakt dankzij dit recept met gemalen bulgur. Lekker om je pitabroodje mee op te vullen. In combinatie met de heerlijke salade en de frisse currydressing, bereid je een fantastische vegetarische lunch.

Ingrediƫnten

  • 100 g bulgur
  • 2 dl water
  • 1 snuif kurkuma
  • 1 flinke snuif kurkuma
  • 1 snuif chilipeper
  • 1 snuif currypoeder
  • 1 flinke snuif currypoeder
  • 1 snuif korianderpoeder
  • een snuifje grof zout
  • olijfolie
  • 1 ajuin
  • 4 teentje look
  • 1 duim gember
  • 0.5 rode chilipeper
  • 100 g spinazie
  • 0.5 bussel platte peterselie
  • enkele blaadjes platte peterselie
  • 1 ei
  • 80 g paneermeel
  • 1 wortel
  • 0.25 witte kool
  • 1 rode ui
  • 0.5 Romeinse sla
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel mayonaise
  • een scheutje rode wijnazijn
  • 4 pitabroodje
  • boter
  • 100 g feta

Benodigdheden

  • blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideoā€™s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de bulgur met dubbel zoveel water in een hoge pan en breng aan de kook.

Kruid de bulgur met kurkuma, chilipeper, currypoeder, korianderpoeder en een snuifje grof zout.

Laat een scheut olijfolie verwarmen in een pan.

Pel en snijd een ui fijn. Stoof ze aan in de hete olijfolie.

Pel de teentjes look en duw ze plat. Voeg ze in hun geheel toe aan de stovende ui.

Schil de duim gember en snijd in stukken. Voeg ook toe aan de stovende groenten.

Doe vervolgens hetzelfde met de rode chilipeper. Roer de groenten onder elkaar.

Haal de bulgur van het vuur als al het vocht is opgenomen.  

Spoel de spinazie en de platte peterselieblaadjes in koud water en laat even uitlekken.

Voeg de spinazie toe aan de stovende groenten, gevolgd door de gesneden platte peterselie. Zorg dat het meeste vocht weggekookt is.

Doe de bulgur met de gestoofde groenten in de pot van de blender en mix het geheel kort.

Voeg het ei en het paneermeel toe en mix nog eens kort. Laat vervolgens nog even afkoelen.

Schil de wortel. Rasp de witte kool en de wortel boven een ruime mengkom.

Pel en versnipper de rode ui fijn. Meng de rode ui onder de geraspte groenten.

Verwijder de buitenste bladeren van de Romeinse sla. Snijd de sla fijn en meng vervolgens onder de groenten in de mengkom.

Voor de dressing, snijd de look in stukken. Doe de look met de yoghurt en de mayonaise in een maatbeker. Breng op smaak met currypoeder, kurkuma en een scheutje rodewijnazijn. Mix het geheel fijn tot een gladde dressing.

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.

Laat een flinke klont boter smelten in een pan.

Verkruimel wat van de feta.

Bak het bulgurgehakt goudbruin in de hete vetstof.

Doe wat van de salade in een kommetje.

Snijd het topje van het pitabroodje en leg het open in het kommetje naast de salade.

Schep wat van het bulgurgehakt in het pitabroodje en werk af met de currydressing, enkele pluksels platte peterselie en de verkruimelde feta.

Vegetarische pita met bulgur en currysaus