Vegetarische paella

In deze vegetarische paella is de kip of vis vervangen door gegrilde halloumikaas en gestoofde en gegrilde groenten bij. Zorg dat er onderaan een korstje zit (de soccarada) en dat de bovenkant sappig is. Dat is het geheim van een perfecte paella.

Ingrediënten

  • 1.5 liter groentebouillon
  • 2 ajuin
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika
  • 500 g paellarijst
  • 2 dopje saffraanpoeder
  • zout
  • gerookt paprikapoeder
  • cayennepeper
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • peper
  • 400 g halloumi
  • 200 g diepvrieserwten

Benodigdheden

  • een paellapan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.

Pel en snipper de uien.

Verhit een scheut olijfolie in een paellapan. Stoof de uien.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de uien.

Schil de paprika’s. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof de paprikablokjes mee aan.

Doe er de paellarijst bij en laat even mee stoven. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe.

Kruid met saffraan, zout, cayennepeper en paprikapoeder.

Giet er het grootste deel van de warme groentebouillon bij.

Leg de laurier en de tijm in de paellapan. Laat de rijst garen op een zacht vuur.

Laat een grillpan goed heet worden.

Snijd de aubergine en de courgette in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout.

Grill de groenten aan beide kanten in de hete grillpan. Leg ze bij de paella en laat ze verder garen.

Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie. Grill ze in de grillpan. Leg ze in de paella.

Doe de erwtjes bij de paella. Schep ze voorzichtig door de paella en laat kort mee garen.

Vegetarische paella