Vegetarische kebab met oesterzwammen, daslook en gegrilde brie

Voor een keer mag je een grote mond hebben, en wel om je tanden in deze overheerlijke veggie kebab met oesterzwammen, gegrilde brie en een subtiele dressing met daslook te zetten!

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 1 sjalot
  • een scheut rode wijnazijn
  • 200 g daslook
  • snuifje bicarbonaat
  • 2 eierdooier
  • een scheut witte wijnazijn
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • 3 dl slaolie
  • 2 eetlepel yoghurt
  • 600 g oesterzwam
  • een snuifje kaneelpoeder
  • een snuifje komijn
  • een snuifje gerookt paprikapoeder
  • een snuifje cayennepeper
  • een snuifje currypoeder
  • een scheutje Ketjap Manis
  • een scheut arachideolie
  • een halve ijsbergsla
  • 300 g brie
  • enkele takjes koriander
  • 4 eetlepel jalapeño

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Rooster het brood krokant onder de grill.

Pel de sjalot, snijd ze in ringen en giet er de azijn over. Laat de sjalot even marineren.

Was de daslook, snijd de helft grof en kook hem kort af in een pot water met wat bicarbonaat. Spoel de daslook onder koud water en knijp het meeste water eruit.

Doe de dooiers met een scheutje water, een scheutje azijn, de mierikswortelpasta en de daslook in een maatbeker en zet de mixer erin.

Giet de olie er in een straaltje bij, tot je een licht gebonden mayonaise hebt. Voeg de yoghurt, wat extra rauwe daslook, peper en zout toe en mix nog eens.

Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een kom. Breng ze op smaak met het kaneelpoeder, de komijn, het gerookte paprikapoeder, cayennepeper en currypoeder en voeg er een scheut ketjap manis aan toe. Meng alles goed onder elkaar.

Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de champignons in de hete olie.

Snijd de sla in reepjes.

Snijd de brie in plakken en leg de plakjes kaas op de oesterzwammen. Schuif de pan met de oesterzwammen en de brie enkele minuten onder de hete grill.

Snijd het brood in 4 gelijke delen en snij de broodjes open. Rooster ze nog kort in de oven.

Schep wat van de oesterzwammen met de gegrilde brie op een broodje, leg er wat sla op, enkele schijfjes jalapeno, wat koriander en wat gemarineerde sjalot. Werk het broodje af met wat van de daslookdressing.

Vegetarische kebab met oesterzwammen, daslook en gegrilde brie