Vegetarische enchilada's

Een niet zo klassieke vegetarische ovenschotel met gevulde wraps, tomatensaus en cheddarkaas. De vulling voor de wraps bestaat uit smeuïge ricotta met lekker veel groentjes waaronder rode bonen en maïs.

Ingrediënten

  • een scheut chiliolie
  • een scheut lookolie
  • 2 ajuin
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • een snuif komijn
  • een snuif currypoeder
  • 1 blik tomatensaus
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 teen look
  • een scheut lookolie
  • 1 rode ui
  • 2 stengels selder
  • 1 rode paprika
  • peper
  • zout
  • 1 blik rode bonen
  • 1 blik maïs
  • 250 g ricotta
  • een scheutje xeresazijn
  • 250 g rijst
  • 8 wrap
  • 300 g cheddar

Benodigdheden

  • een blender
  • een ovenschaal

Partners

Bereiding

De tomatensaus

Verwarm de look- en chiliolie in een pot.

Snijd de uien grof en stoof ze aan in de olie.

Verwijder de pitjes van de rode chilipeper en snijd hem in ringetjes. Stoof mee aan met de uien.

tip
Je chilipeper makkelijk ontpitten? Snijd het steeltje van de chilipeper en klem de peper met de opening naar onder tussen je handen. Rol de chilipeper tussen je handen heen en weer en laat de pitjes eruit vallen.

Snijd de tomaten in blokjes en stoof mee aan.

Laat de tomatenpuree kort meebakken. Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en currypoeder.

Voeg de tomatenblikjes toe. Leg de takjes tijm en de blaadjes laurier in de saus.

Kneus de look en doe ze bij de tomatensaus. Laat even pruttelen.

Haal de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de tomatensaus. Schep de saus in de blender en mix ze fijn. Haal ze door tenslotte door een zeef zodat je een gladde tomatensaus hebt.

De groentevulling

Verwarm een scheut lookolie in een hoge pan.

Snipper de rode ui fijn en stoof aan.

Snijd de selder in blokjes en stoof aan.

Schil de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in blokjes. Stoof mee aan. Kruid met peper en zout.

Spoel de maïs en de rode bonen onder koud water en laat even uitlekken. Doe ze daarna bij de gestoofde groenten.

Meng een scheutje azijn en de ricotta onder de gestoofde groenten.

De afwerking

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de rijst gaar.

Lepel wat van de groentevulling in een wrap en rol de wrap toe. Herhaal dit en schik de gevulde wraps netjes in een ovenschaal. Lepel de rest van de groentevulling erover.

Giet de tomatensaus over de wraps. Bestrooi met geraspte cheddar.

Zet de ovenschaal gedurende 10 à 15 minuten in de oven op 200°C tot de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.

Serveer de enchilada’s met de rijst, wat korianderpluksels, een paar fijngesneden lente-uitjes, eventueel wat extra chilipeper en een lepel zure room. Smakelijk!

Vegetarische enchilada's