Een vegetarische burger van krokant gebakken aubergine en ui met een plak Belgische kaas: een perfect vegetarisch gerecht voor een doordeweekse dag dat bovendien snel klaar is. Jeroen maakt er zijn speciale burgersaus bij die de burgers nog lekkerder maakt.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 ui
- 8 plak kaas
- 100 g broodkruim
- 100 g bloem
- olie
- paprikapoeder
- peper
- zout
- 2 ei
- 2 dl olie
- scheutje dragonazijn
- 0.5 teentje knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- 1.5 eetlepel ketchup
- 1 augurk
- krokante uitjes
- cayennepeper
- gerookt paprikapoeder
- 3 eierdooier
- 4 hamburgerbroodje
- 0.5 krop ijsbergsla
- 1 tomaat
- 1 augurk
Benodigdheden
- Een ovenschaal Satéprikkers
Bereiding
De aubergineburgers
Klop de eieren los in een schaal met een scheutje olie. Meng de bloem met peper, zout en paprikapoeder in een tweede schaal. Doe het broodkruim in een derde schaal.
Jeroens burgersaus
Splits de eieren. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik.
Afwerken en serveren
Snipper en spoel de ijsbergsla. Laat hem uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in plakken.
Snijd de broodjes doormidden en rooster ze in de broodrooster.
Smeer wat burgersaus op de onderkant van een broodje. Leg er een plak ui met kaas, een plak tomaat, wat ijsbergsla en wat saus op. Eindig met een plak aubergine met kaas.
Snijd de augurk in plakken en verdeel ze over de burgers. Smeer de bovenkant van het broodje in met burgersaus en leg het op de burger. Steek er een satéprikker door zodat alles goed blijft zitten.