Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella

Een carpaccio van allerlei gegrilde groenten met daarbij een klassieke pesto en zachte buffelmozzarella. Fantastisch Italiaans eten en 100% vegetarisch.

Ingrediënten

  • 2 rode paprika
  • 2 courgette
  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • grof zout
  • peper
  • Provençaalse kruiden
  • balsamico
  • 200 g kerstomaten
  • 1 bussel basilicum
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 60 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 bussel peterselie
  • 0.25 citroen
  • zout
  • 1 focaccia
  • 250 g buffelmozzarella
  • zilveruitjes
  • artisjok

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Schil de paprika’s. Snijd ze in stukken en verwijder zaden en zaadlijsten.

Snijd de aubergine en de courgettes in dunne plakken.

Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Meng ze met je handen door elkaar.

Kruid met grof zout, peper en Provençaalse kruiden.

Grill eerst de paprika’s in de grillpan. Doe ze in een ovenschaal en zet ze al in de voorverwarmde oven. Grill de aubergines en de courgettes. Doe ze bij de paprika’s en laat alles verder garen in de oven.

Laat de geroosterde groenten volledig afkoelen. Dat mag zelfs in de koelkast.

Was de tomaten en snijd ze in twee. Doe er wat olijfolie en balsamico op. Kruid met peper en grof zout. Laat ze marineren.

Pesto

Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Hak de parmezaan fijn en meng hem met het basilicum.

Doe wat olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Hak de pijnboompitten fijner en doe ze bij de pesto.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de pesto.

Snipper de peterselie en doe bij de pesto.

Werk af met enkele druppels citroensap, peper en zout. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en meng goed.

Afwerken en serveren

Snijd de foccacia in blokjes en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Leg de geroosterde en afgekoelde groenten op een grote schaal.

Snijd de mozzarella in blokjes en leg ze op de groenten. Doe er de kerstomaatjes bij.

Lepel wat pesto over de groenten en kaas.

Doe er eventueel wat van de uitjes en de artisjokken bij.

Werk af met focacciacroutons en verse blaadjes basilicum.

Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella