Vegetarische burrito met quinoa en chutney van tomaat en paprika

De week gaat goed van start met deze smakelijke, gegrilde burrito’s gevuld met een originele combinatie van quinoa en gestoofde groenten. Jeroen serveert ze met gegratineerde kaas en een zoetzure chutney van tomaat en paprika.

Ingrediënten

  • 4 tomaat
  • 2 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • een takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 steranijs
  • 2 eetlepel kristalsuiker
  • flinke scheut rode wijnazijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 g quinoa
  • 1 bakje champignon
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 2 wortel
  • 2 stengels selder
  • 3 eetlepel tandoori-pasta
  • een halve bussel krulpeterselie
  • een snuif komijn
  • 4 tortillavel
  • 100 g cheddar

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Chutney van tomaat en paprika

Breng wat water aan de kook, emondeer de tomaten en laat ze even afkoelen.

kookvraag Emonderen

Pel de sjalotten en de look en snijd ze fijn. Laat een scheut olie heet worden in een pan en stoof er de sjalotten en de look in aan.

Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in stukken en voeg ze toe aan de sjalot en de look.

Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de paprika toe aan de tomaten, gevolgd door een takje tijm, een steranijsje en een blaadje laurier. Laat de groenten even stoven.

Voeg de suiker en de rode wijnazijn toe aan de tomaten en de paprika. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel weer even stoven en wat van het vocht verdampen. Laat de chutney tot slot afkoelen.

Vegetarische burrito met quinoa

Kook de quinoa 10 minuten gaar in een pot water.

Laat in een andere pan een scheut olie heet worden, snijd de champignons in vier en stoof ze aan in de olie.

Pel de sjalot en de look, snijd ze fijn en voeg ze toe. Schil de wortelen en spoel de selder, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de pot. Laat de groenten even stoven.

Warm ondertussen al een grillpan op.

Meng de gare quinoa onder de gestoofde selder, wortel en champignons, voeg er de tandoori-pasta aan toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid het geheel met peper en zout en voeg er een scheut olijfolie aan toe.

Was de peterselie, snijd hem fijn en meng hem onder de vulling. Kruid de vulling met wat extra komijn. Schep wat van de vulling in het midden van het tortillavel en plooi de zijkanten naar het midden toe. Rol het tortillavel vervolgens van onder naar boven toe, sprenkel er wat olijfolie over en gril de burrito’s op de hete grill.

Leg de gegrilde burrito in een ovenschaal, strooi er wat gemalen cheddar over en gratineer ze kort in de oven. Serveer ze met de lauwe chutney van tomaat en paprika.

Vegetarische burrito met quinoa en chutney van tomaat en paprika