In een verborgen restaurant achterin een Chinees antiekwinkeltje in Antwerpen ontdekte Jeroen de Oosterse keuken. Daar werd ook een Japans gerecht geserveerd: varkenslapjes ‘tonkatsu’. Het is Japans comfort-food, met een bijzondere saus die perfect past bij het gepaneerde vlees. De saus geeft je ‘goesting’ om te eten en enkele lappen varkensspiering zijn het beste stukje vlees om dit gerecht te bereiden. Zorg ook voor rijst en een fris slaatje en dan zet je een complete Oosterse maaltijd op de tafel die elke westerling het water in de mond geeft.
Ingrediënten
- 4 varkensspiering
- 6 eetlepel bloem
- 3 eetlepel maïszetmeel
- 50 g panko
- arachideolie
- peper
- zout
- 125 g ketchup
- 40 g gember
- 1 teentje look
- 7.5 cl sake
- 2 eetlepel mirin
- 2 eetlepel Engelse saus
- 2 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel suiker
- 0.5 Chinese kool
- 4 lente-ui
- ijsblokjes
- 250 g basmatirijst
- 2 ei
Benodigdheden
Bereiding
Varkensspiering ‘tonkatsu’
Verzamel 3 schaaltjes om de lappen spiering te paneren. Doe in het eerste 2 delen bloem en 1 deel maiszetmeel. Kluts in het tweede de eieren los. In het laatste schaaltje giet je een flinke bodem panko. (grof Japans paneermeel)