Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen

Met de zomer in zicht gebruikt Jeroen vandaag al eens de barbecue om echte dagelijkse kost op klaar te maken. Een lekker sappige gegrilde varkenskotelet met geroosterde wortelen en aardappelen (eveneens klaargemaakt op de barbecue) en een heerlijk luchtige Hollandaise afgewerkt met verse pickles. Dagelijkse kost op de barbecue!

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • 250 g veldsla
  • bussel wortelen
  • een scheut olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • enkele takjes tijm
  • een snuif keukenzout
  • een snuifje grof zout
  • 4 varkenskotelet
  • 3 eierdooier
  • een scheut witte wijn
  • een scheut water
  • 4 koffielepels pickles
  • 100 g boter

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Vlees en groenten

Kook de aardappelen gaar in de schil.

Spoel de veldsla.

Snijd het loof van de jonge wortelen en spoel ze goed, je hoeft ze niet te schillen. Doe ze nadien in een schaal sprenkel er olijfolie over, voeg er tot slot de honing, peper, zout en fijngesneden tijm aan toe.

Giet de aardappelen af en pel ze. Voeg wat olijfolie en grof zout toe.

Kruid het vlees met peper, zout en olijfolie.

Grill het vlees op de barbecue. Ook de wortelen en aardappelen vergezellen het vlees op de barbecue tot ze gebakken (voor de aardappelen) en gaar (voor de wortelen) zijn. Draai alles eens om na 5 minuten.

Hollandaise

Doe drie eigelen in een pot en voeg witte wijn en water toe tot de dooiers half onder staan. Klop vervolgens het geheel los van het vuur.

Klop nadien de Hollandaise gaar op een zacht vuur tot een gebonden saus.

tip De saus is klaar, wanneer je de sporen van de klopper kan zien in de saus.

Haal van het vuur en smelt er klontjes koude boter in. Meng er vervolgens de pickles onder. Voor je de saus opdient kan je ze eventueel nog eens opwarmen op een laag vuurtje. Let dan wel op dat de saus niet schift.

Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen