Het is wat werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Jeroen maakt opgevulde puddinghoorntjes. De pudding wordt opgewerkt met room zodat je een crème suisse krijgt. Lekker als dessert of vieruurtje!

Ingrediënten


Benodigdheden

keukenmachine met klopper, spuitzak, kegelvormpjes van ongeveer 15cm hoog, keukenpenseel, plastic folie

Partners

Bereiding

Bereiding

Splits de eieren. Houd 1 eierdooier apart.

Verwarm de melk in een pan. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.

Klop de suiker met de eierdooiers tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.

Giet wat warme melk op de ruban en roer los.

Haal de vanillepeul uit de melk. Doe er de ruban bij en laat op het vuur binden tot pudding.

Stort de pudding in een kom. Leg er een vel plasticfolie op. Druk tot tegen de pudding zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Wrijf de kegelvormpjes in met wat boter.

Klop de apart gehouden eierdooier los met een scheutje melk.

Snijd repen van 2 centimeter breed en 40 cm lang van het deeg.

Begin aan de punt en rol de repen voorzichtig om de hoorntjes. Het deeg mag wat overlappen.

Strooi de decoratiesuiker uit op een bord.

Bestrijk het deeg met losgeklopte eierdooier en haal ze door de decoratiesuiker.

Leg de hoorntjes op een bakplaat. Bak ze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Week de gelatine in koud water.

Verwarm een klein beetje slagroom. Knijp de gelatine uit en los hem op in de room.

Roer de pudding los. Doe er de room met de gelatine bij en roer goed om.

Klop de rest van de slagroom half op.

Spatel de opgeklopte room door de pudding. Laat de crème suisse opstijven in de koelkast.

Haal de hoorntjes uit de oven en laat ze afkoelen. Neem ze van de vormpjes.

Vul een spuitzak met de crème suisse.

Doe een lepeltje aardbeienconfituur onderaan in de hoorntjes. Vul op met de crème suisse.

Dagelijkse Kost

4 personen

60 minuten + 30 minuten bakken + afkoelen

Benodigdheden:

keukenmachine met klopper spuitzak kegelvormpjes van ongeveer 15cm hoog keukenpenseel plastic folie

Ingrediënten

Vanillehoorntjes

Het is wat werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Jeroen maakt opgevulde puddinghoorntjes. De pudding wordt opgewerkt met room zodat je een crème suisse krijgt. Lekker als dessert of vieruurtje!

Bereiding

Splits de eieren. Houd 1 eierdooier apart.

Verwarm de melk in een pan. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.

Klop de suiker met de eierdooiers tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.

Giet wat warme melk op de ruban en roer los.

Haal de vanillepeul uit de melk. Doe er de ruban bij en laat op het vuur binden tot pudding.

Stort de pudding in een kom. Leg er een vel plasticfolie op. Druk tot tegen de pudding zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Wrijf de kegelvormpjes in met wat boter.

Klop de apart gehouden eierdooier los met een scheutje melk.

Snijd repen van 2 centimeter breed en 40 cm lang van het deeg.

Begin aan de punt en rol de repen voorzichtig om de hoorntjes. Het deeg mag wat overlappen.

Strooi de decoratiesuiker uit op een bord.

Bestrijk het deeg met losgeklopte eierdooier en haal ze door de decoratiesuiker.

Leg de hoorntjes op een bakplaat. Bak ze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Week de gelatine in koud water.

Verwarm een klein beetje slagroom. Knijp de gelatine uit en los hem op in de room.

Roer de pudding los. Doe er de room met de gelatine bij en roer goed om.

Klop de rest van de slagroom half op.

Spatel de opgeklopte room door de pudding. Laat de crème suisse opstijven in de koelkast.

Haal de hoorntjes uit de oven en laat ze afkoelen. Neem ze van de vormpjes.

Vul een spuitzak met de crème suisse.

Doe een lepeltje aardbeienconfituur onderaan in de hoorntjes. Vul op met de crème suisse.