Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom  en krokante havermout

Geen zomer zonder ijsjes. De klassieke ijscoupe geef je zonder veel moeite een nieuw elan. Kardemom geeft de slagroom een exotisch smaakje. Met verse frambozen, de crunch van geroosterde havermoutvlokken en lekker schepijs erbij, zet je een verkoelende combinatie op de tafel voor de snoepers.

Ingrediënten

  • vanille-ijs
  • 150 g framboos
  • 0.5 limoen
  • 6 kardemompeulen
  • 6 eetlepel havermout
  • 2 dl room
  • 2 eetlepel honing

Benodigdheden

  • evt. een vijzel
  • een ijsschepper
  • grote glazen of ijscoupes

Partners

Bereiding

Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom en krokante havermout

Kneus de kardemompeulen en verzamel de zaden die erin zitten. Doe ze in de vijzel en plet ze tot fijn poeder. Je kan ook kardemompoeder gebruiken.
Verhit een pan op een matig vuur en strooi er de havermoutvlokken in.
Rooster de havermout zacht bruin. Schud de pan regelmatig op, zodat de vlokken niet verbranden.
Schenk de room in een mengpot en klop hem half op. Roer er de honing doorheen en een scheutje vers limoensap.
Kruid de room met een beetje kardemompoeder. (naar persoonlijke smaak)
Vul de glazen of ijscoupes met (minstens) twee bollen vanille-ijs.
Strooi verse frambozen over het ijs en lepel er kardemomroom overheen.
Werk de ijscoupes af met vers geroosterde havermout en serveer meteen.
Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom  en krokante havermout