Uienconfituur

In een bijzondere aflevering geeft Jeroen Meus je inspiratie om een feestelijke geschenkenmand samen te stellen, gevuld met allerhande zelfbereide producten. Hij krijgt daarbij de hulp van Jonas, voor wie het een droom was om met Jeroen in de keuken te staan.

Ingrediënten

  • 3 rode ui
  • 50 g boter
  • 300 g veenbessen
  • 4 eetlepel kristalsuiker
  • een scheut frambozenazijn
  • peper
  • zout

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Uienconfituur

Pel de uien en snij ze in halve ringen.

Smelt de boter in een pot en stoof de uiringen.

Doe de bevroren veenbessen bij in de pot en roer ze onder de uien.

Voeg enkele flinke lepels suiker toe en laat 30 minuten sudderen.  Roer af en toe.

Voeg een flinke scheut frambozenazijn toe aan de ingekookte massa en kruid af met peper en zout.

Doe de confituur in een glazen bokaal.

Uienconfituur