Het ideale hapje op een mooie zomerdag met een heerlijk glas wijn erbij. Een bordje waar niet veel werk aan is en waarmee je dus extra lang kan genieten.
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 2 teentje knoflook
- 2 sjalot
- een scheutje sherryazijn
- 1 koffielepel tahinpasta
- een snuifje komijn
- zout
- peper
- 0.25 cl limoen
- 2 eetlepel zure room
- olijfolie
- 2 coeur de boeuftomaat
- 1 bakje kerstomaten
- 0.5 chilipeper
- 2 eetlepel zwarte olijven
- 1 Turks brood
- 2 tomaat
- 1 zak rucola
- enkele blaadjes basilicum
Benodigdheden
- een vergiet
- plasticfolie
Bereiding
Bereiding
Spoel de kikkererwten onder koud water, laat uitlekken en kook even op. Pel en kneus de knoflook en voeg bij de kikkererwten.
Pel de sjalot en snijd in ringen. Leg in een mengkom en giet er de sherryazijn over. Laat de ui goed garen.
Giet de kikkererwten af. Doe deze samen met de andere ingrediënten in de blender en mix tot een geheel.
Giet de hummus in een schaaltje, bedek met wat plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.
Spoel de coeur de boeuf tomaten voorzichtig, verwijder het kroontje en snijd in plakjes. Laat de tomaat even garen met de sjalot.
Spoel de kerstomaatjes, snijd ze in twee en voeg ze bij de coeur de boeuf en de sjalot. Marineer de salade met flink wat goede olijfolie, zout en wat peper.
Snijd de chilipeper fijn en meng onder de salade. Voeg als laatste nog de olijven toe.
Snijd het brood in twee met een gekarteld mes. Snijd de tomaat in twee, wrijf over het brood en knijp ondertussen de tomaat fijn zodat het sap vrijkomt op het kruim. Wrijf het brood ook in met een teentje look.
Besprenkel met wat olijfolie en laat even grillen in de oven tot het goudbruin is.
Smeer het brood in met de afgekoelde hummus, dresseer er de tomatensalade over en werk af met wat rucola en enkele blaadjes basilicum