Turks brood met gegrilde kipsla, tandooridressing en avocado

Ingrediënten

  • 2 eetlepel mayonaise
  • 3 eetlepel yoghurt
  • 2 eetlepel tandoori-pasta
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 teentje look
  • 400 g kipfilet
  • 2 tomaat
  • een halve ijsbergsla
  • een scheut olijfolie
  • een halve limoen
  • snuif ras el hanout
  • snuif kippenkruiden
  • 1 avocado
  • 2 eetlepel jalapeño
  • 1 Turks brood
  • snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel Bicky-uitjes
  • 1 bakje tuinkers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schep de mayonaise in een kommetje samen met de yoghurt, sriracha en de tandooripasta. Pel een teentje look en rasp het bij de dressing.

Verhit de grillpan op het vuur. Snijd de kipfilet in plakken en klop ze eventueel een beetje platter met de vleesklopper of de onderkant van een pot. Kruid ze met peper en zout en leg de plakken kip op de grill.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in plakken. Snipper de ijsbergsla fijn.

Snijd de stukken kip in reepjes en doe ze in een kom en voeg er een goede scheut olijfolie aan toe. Pers het sap van een halve limoen erbij en kruid het geheel met ras el hanouth en de kippenkruiden.

Snijd de avocado in repen en de jalapeno fijn.

Snijd het brood in twee rooster beide helften onder de grill.

Lepel wat tandooridressing op de onderste helft van het brood en leg er wat plakjes tomaat op. Kruid met grof zout en peper, leg er wat ijsbergsla op en ga verder met de avocado. Kruid de avocado met peper en zout en een likje olijfolie en gerookt paprikapoeder. Eindig met de kip, nog wat extra tandooridressing, de jalapeno, wat bicky uitjes en wat tuinkers.

Turks brood met gegrilde kipsla, tandooridressing en avocado