Tulbandcake met noten, abrikozen en chocoladeganache

De ideale cake voor bij de koffieklets vind je bij Dagelijkse kost. Een prima vier vierdencake met noten en abrikozen, ondergedompeld in een laagje chocoladeganache.

Ingrediënten

  • 200 g ei
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 vanillestok
  • 250 g boter
  • 200 g bloem
  • snuif keukenzout
  • snuif kaneelpoeder
  • 100 g notenmengeling
  • 100 g gedroogde abrikoos
  • 1 dl room
  • 200 g chocolade

Benodigdheden

  • Tulbandvorm

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze samen met de suiker tot ruban.

Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe aan de ruban.

Verwissel de klopper van de machine met de vlinder, voeg de zachte boter eraan toe en klop het geheel luchtig.

Weeg de bloem af en voeg er een snuif zout en een snuif kaneelpoeder aan toe. Voeg de droge stoffen lepel per lepel toe aan het beslag en laat de machine nog even draaien.

Ga met een mes door de noten en snijd de abrikozen in stukjes. Houd een deel van de noten en de abrikozen apart om de cake mee af te werken. Spatel de de rest onder het beslag.

Vet een tulbandvorm in met wat boter en bestuif hem met bloem. Stort het cakebeslag in de vorm en schuif de vorm 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Haal de cake na de baktijd uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Zet de cake nadien op een taartrooster en laat ze helemaal afkoelen.

Breng voor de ganache de room met de boter aan de kook. Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kommetje.

Giet de hete room met de boter op de chocolade en laat de chocolade helemaal smelten. Giet de ganache over de cake en werk het geheel af met de fijngesneden abrikoos en noten.

Tulbandcake met noten, abrikozen en chocoladeganache