Tulbandcake met blauwe bessen

Een simpele gemarmerde cake in een originele vorm.

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 ei
  • 200 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 0 een snuifje zout
  • 1 dopje vanille-extract
  • 30 g cacaopoeder
  • 200 g blauwe bessen
  • 0 bloemsuiker

Benodigdheden

  • een tulbandbakvorm (diameter ong. 23 cm)
  • een keukenmachine met een klopper en K-vormig hulpstuk

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Doe de zachte boter met de suiker in de kom van de keukenmachine.

Gebruik de klopper als hulpstuk en laat de machine op gemiddelde snelheid draaien. Voeg de eieren een voor een toe. Laat het geheel nog eens goed doorkloppen.

Klik vervolgens het K-vormig hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine.

Meng de bloem met het bakpoeder en een snuifje zout in een aparte mengschaal. Doe het lepel per lepel bij het beslag terwijl de machine draait. Voeg nog een dopje vanille-extract toe.

Laat de machine nog even goed draaien en splits het beslag in twee.

Voeg aan één deel van het beslag het cacaopoeder toe. Meng goed.

Voeg aan het andere deel van het beslag de blauwe bessen toe.

Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem. Stort de twee soorten beslag afwisselend in de vorm.

tip
Begin met een laag chocoladebeslag, anders duiken de blauwe bessen naar de bodem van de vorm.

Maak met een (vlees)vork cirkelvormige bewegingen in de vorm om een marmereffect te creëren.

Schuif de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake gedurende 45 minuten.

Prik met een satéprikker in de cake om de gaarheid te controleren.

Laat afkoelen. Werk de cake af met wat bloemsuiker.

Tulbandcake met blauwe bessen