Tulbandcake met aardbeien en yoghurt

Gebruik verse aardbeien om deze bijzondere cake te pimpen.

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 150 g kristalsuiker
  • 220 g boter
  • 1 vanillestok
  • 100 g aardbeienconfituur
  • 350 g bloem
  • een snuifje zout
  • 2 koffielepel bakpoeder
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 vanillestok
  • 3 eiwit
  • 0.5 citroen
  • 350 g bloemsuiker
  • 250 g aardbeien

Benodigdheden

  • een keukenmachine met een klopper
  • een tulbandvorm

Partners

Bereiding

De cake

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Klop de eieren schuimig met de suiker in de keukenmachine.

Klop de boter beetje bij beetje door het eier-suikermengsel.

Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.

Meng vervolgens een schep aardbeienconfituur door het mengsel.

Meng de bloem met een snuifje zout en het bakpoeder. Doe het lepel per lepel bij het beslag.

Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.

Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

Afwerken en serveren

Snijd de tweede vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Meng de vanillezaadjes met de yoghurt.

Klop de eiwitten stijf met het sap van de citroen in de keukenmachine. Doe er lepel bij lepel de bloemsuiker bij.

Schep de meringue over de afgekoelde cake. Laat opstijven.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vier.

Serveer de cake met vanilleyoghurt en aardbeien.

Tulbandcake met aardbeien en yoghurt