Trofie met varkensragù

Italië zonder pasta kun je je onmogelijk voorstellen. Daarom gaat Jeroen in Italië van start met handgemaakte pasta en een zalige stoofpot met varkensvlees en 'nduja. Dat laatste is een pittige, smeerbare varkensworst die je zou kunnen vergelijken met verse chorizo. Zo krijg je meteen een stukje Calabrië op je bord.

Ingrediënten

  • 3 ajuin
  • een flinke scheut olijfolie
  • 2 stengels selder
  • 2 wortel
  • 2 teentje look
  • 200 g pancetta
  • 800 g varkensspiering
  • 150 g varkenslever
  • keukenzout
  • 2 dl rode wijn
  • 1 fles passata
  • 400 g trofie
  • 4 eetlepel ‘nduja
  • 100 g geitenkaas

Benodigdheden

  • grote soeplepel
  • rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd fijn en fruit de uien in de olie.

Spoel de selder, schil de wortelen en snijd alles fijn. Pel en plet de look. Voeg de selder, de wortelen en de look toe aan de uien.

Snijd de pancetta, het varkensvlees en de lever in blokjes en stoof het vlees even mee met de groenten. Voeg zout toe naar smaak.

Giet de rode wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg de passata en de laurier toe.

Laat de stoofpot 2 uur zachtjes garen onder een deksel. Kook de pasta gaar in een pot gezouten water.

Meng de ‘nduja onder de gare stoofpot en prak het vlees met een vork.

Zet een pan op het vuur en schep de gare pasta erin, samen met een soeplepel kookvocht.

Schep de ragù door de pasta en werk af met wat geraspte geitenkaas.

Trofie met varkensragù