Trofie met courgettepesto en salsicciaballetjes

Zeg niet zomaar pesto tegen deze originele combinatie van courgette en spinazie! In combinatie met balletjes van Italiaanse worst en trofie deegwaren heb je in geen tijd een fantastische pasta pesto op tafel staan!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 dl olijfolie
  • 2 courgette
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes tijm
  • 150 g spinazie
  • 30 g pijnboompitten
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • een halve bussel basilicum
  • 400 g varkensgehakt
  • 1 eierdooier
  • 30 g paneermeel
  • flinke snuif venkelpoeder
  • snuif gerookt paprikapoeder
  • 400 g trofie

Benodigdheden

  • Blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een grote pan. Snijd de zijkanten van de courgettes en snijd die zijkanten vervolgens in blokjes, maar houd nog even apart. Snijd de binnenkant van de courgettes (de zaadlijsten) ook in blokjes en bak ze in de olie. Voeg een beetje van de blokjes van de zijkanten toe aan de pan en stoof ze mee aan.

Pel look en de ui, snipper de helft van de ui fijn net als de lookteentjes en voeg ze toe aan de courgette. Kruid bij met wat fijngesneden verse tijm.

Voeg tot slot ongeveer 1/3 van de spinazieblaadjes toe en laat het geheel even stoven. Kruid met peper en zout.

Laat een pannetje opwarmen en kleur de pijnboompitjes goudbruin in een beetje olie.

Snijd de parmezaan in kleine stukjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg de olijfolie toe en mix het geheel fijn. Voeg de pijnboompitjes toe en mix nog eens.

Schep de gebakken courgette en spinazie in de pot van de blender, voeg de basilicum eraan toe en mix het geheel fijn. Breng op smaak met peper en zout.

Doe het gehakt in een kom en voeg er de dooier, een snuif venkelpoeder en een snuif gerookt paprikapoeder aan toe. Kruid met wat peper en zout en voeg het paneermeel eraan toe. Meng het gehakt met een vork en vorm er balletjes van.

Laat een nieuwe scheut olijfolie heet worden in de pan. Bak de balletjes in de hete olie goudbruin. Schep de balletjes nadien uit de pan en hou ze even apart.

Breng een pot water aan de kook en kook de pasta gaar zoals vermeld staat op de verpakking.

Bak de blokjes courgette (het overgebleven deel van de zijkanten) in dezelfde pan van de balletjes. Snipper de rest van de ui fijn en voeg hem toe. Breng op smaak met venkelpoeder, peper en zout.

Meng de rest van de spinazie en de balletjes onder de courgette. Schep de gare pasta erbij en voeg er 3 soeplepels kookvocht aan toe.

Meng de pesto eronder en kruid eventueel bij met wat extra peper en zout. Werk af naar smaak met wat extra parmezaan.

Trofie met courgettepesto en salsicciaballetjes