Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm

Een knap gerechtje dat weinig werk vergt, maar toch ongelofelijk mooi oogt. Dit gelaagde torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm doet uitstekend dienst als voorgerecht.

Ingrediënten

  • 1 klont boter
  • 2 klontje boter
  • 4 ei
  • een scheutje melk
  • zout
  • 1 flinke snuif cayennepeper
  • 1 snuif cayennepeper
  • 1 flinke snuif currypoeder
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • enkele druppels whisky
  • enkele druppels Tabasco
  • 200 g krabvlees
  • 0.5 limoen
  • 0.5 krulandijvie
  • 0.25 wit brood
  • 2 koffielepel yoghurt
  • 1 appel
  • 8 plakjes gerookte zalm
  • enkele druppels appelazijn
  • 1 scheutje appelazijn
  • 1 scheutje olijfolie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Laat een klont boter smelten in een ruime pan.

Breek de eieren in een ruime mengkom en meng er de melk, het zout, de cayennepeper en het currypoeder onder. 

Giet de helft van het eimengsel in de pan en laat het even bakken. Zet de pan vervolgens even in de oven tot je een mooie omelet bekomt. 

Doe de mayonaise in een mengkom en voeg er de ketchup, de whisky, de cayennepeper en de tabasco aan toe. Meng tot een gladde cocktailsaus.

Doe 2 eetlepels van de cocktailsaus bij het krabvlees in een ruime mengkom. 

Haal de omelet uit de oven en houd apart op een bord. Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan en bak er het tweede omelet in. Zet het omelet opnieuw in de oven als de onderkant kort gebakken is. 

Breng de krabsalade op smaak met enkele druppels tabasco en het sap van de limoen. 

 Kuis en was de krulandijvie en laat hem goed uitlekken.

Haal de omelet uit de oven en houd aan de kant. Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan.

Snijd de sneetjes wit brood in kleine blokjes en bak de blokjes krokant in de hete vetstof. Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier. 

Werk de dressing af met de yoghurt.  

Snijd de appel in fijne schijfjes met behulp van de mandoline. 

Steek cirkels uit de sneetjes zalm, de afgekoelde omelet en de appelschijfjes met behulp van de dresseerringen.

Leg de appelschijfjes in een ruime kom en druppel er wat appelazijn over. Laat de appelschijfjes even marineren. 

Neem de dresseerringen erbij. Start met de omelet, leg er de gerookte zalm op, doe er een appelschijfje op en lepel er wat van de krabsla op. Herhaal deze stap nog eens tot de dresseerring gevuld is. Plaats de gevulde dresseerringen op het bord en neem de dresseerring voorzichtig weg.

Meng de appelazijn, het zout en de olijfolie onder de blaadjes krulandijvie. Leg enkele blaadjes op ieder torentje en doe er tenslotte de croutons over.  

Werk ieder bordje af met wat cocktaildressing. 

Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm