Tongschar diabolique met pommes duchesse

Iedereen kent de duivelse scampi diabolique, maar de saus is ook lekker met een stuk gebakken vis. Serveer er torentjes gegratineerde puree bij en je tovert een heerlijk gerecht op tafel.

Ingrediënten

  • 800 g frietaardappelen
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 3 stengels selder
  • 1 courgette
  • 2 wortel
  • 40 g tomatenpuree
  • 4 eetlepel ketchup
  • snuif currypoeder
  • snuif cayennepeper
  • snuif paprikapoeder
  • een scheut whisky
  • 3 dl visfumet
  • 4 tomaat
  • 3 eierdooier
  • snuif nootmuskaat
  • 1 dl room
  • 2 tongschar
  • 1 bussel bieslook
  • enkele takjes dragon

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er een fijngesneden ui in aan. Plet de look en voeg hem toe.

Snijd de rest van de groenten in blokjes: de selder, de wortelen en de courgette. Voeg ze toe aan de ui en de look in de pan.

Voeg er de tomatenpuree aan toe, gevolgd door de ketchup. Kruid met currypoeder, cayennepeper en paprikapoeder en voeg er enkele takjes tijm en wat laurier aan toe. Meng alles onder elkaar en laat even stoven.

Voeg de whiskey eraan toe en laat de drank even wegkoken. Blus met de visfumet, kruid met wat zout, breng de saus aan de kook en laat even inkoken.

Snijd de tomaten in en verwijder de kroontjes. Emondeer de tomaten kort in hetzelfde water als dat van de aardappelen en spoel ze onder koud water. Houd ze nog even apart.

kookvraag Emonderen

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze even op het vuur. Draai de aardappelen door een passe-vite. Voeg de dooiers toe en kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Voeg zeker geen melk of boter toe aan de puree, want dan behouden de pommes duchesse hun vorm niet in de oven.

Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit de puree in torentjes op een ovenschaaltje en laat ze kleuren onder de grill.

Schenk de room bij de saus en laat nog even koken.

Zet een grote pan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Knip de graten en de kop weg. Spoel de vis even onder koud water en dep hem droog. Kruid de vis met peper en zout en bak hem in de boter.

Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes tomaat in blokjes en snij dwat bieslook en dragon fijn.

Schep de gebakken vis op een groot bord en schik er een torentje puree bij. Lepel wat saus over de vis en werk af met blokjes tomaat en wat groene kruiden.

Tongschar diabolique met pommes duchesse