Tomatensaus

Met dit recept heb je op een vrij snelle manier een heel lekkere tomatensaus.

Ingrediënten

  • 2 ui
  • olijfolie
  • 800 g tomatenvlees
  • 80 g tomatenpuree
  • 1 koffielepel sambal
  • 1 koffielepel suiker
  • basilicum
  • tijm
  • oregano
  • 0.5 dl rode wijn
  • peper
  • zout
  • teentje look

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Tomatensaus

Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in.
Pel de uien en snipper ze grof samen met het teentje look. (Later zeven we de saus.)

Stoof de stukjes ui en look in de hete olijfolie. Roer regelmatig even in de pot.

Voeg een schepje suiker en de geconcentreerde tomatenpuree erbij. Schep ook wat sambal in de pot, tenzij je geen licht-pikante saus wenst.
Laat alles enkele minuten bakken. Roer regelmatig even in de pot.
Schenk de rode wijn bij de groenten en laat het vocht voor een groot deel verdampen.
Giet de inhoud van de blikken met tomatenstukjes erbij
Knip de verse kruiden (tijm, oregano en basilicum), spoel ze even onder stromend water en hak ze fijn. Verwijder eventuele taaie takjes. Strooi de fijne kruiden in de pot en laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
Mix de saus fijn met de staafmixer. Neem een tweede pot en plaats er een fijne zeef boven. Schep de saus met een pollepel in de zeef en druk ze er met de bodem van de lepel doorheen. Gooi de droge pulp weg.
Proef de saus en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Tomatensaus