Tomaten-rijstsoep met mosselen, tapijtschelpen en gamba's

Dit is de zomer in je bord! Een makkelijke en overheerlijke maaltijdsoep op basis van rijst, tomaat en lekkers uit de zee. Ideaal met een lekker stukje geroosterd brood.

Ingrediënten

  • 500 g venusschelpen
  • 1 kg mosselen
  • 2 dl witte wijn
  • een snuif peper
  • 3 ajuin
  • 4 stengel selder
  • 200 g arroz bomba
  • een snuif keukenzout
  • een snuif cayennepeper
  • een snuif currypoeder
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 6 tomaten
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 8 gamba
  • 1 stokbrood
  • enkele takjes krulpeterselie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de mosselen en de schelpen grondig in koud water en laat ze goed uitlekken.

Doe de schelpjes en de mosselen in een grote pan (of een wok) en zet het vuur hoog. Kruid met flink wat peper en giet er de witte wijn bij.

Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pot.

Pel de uien, snijd fijn en stoof aan in de olie.

Spoel de selder onder koud water, snijd de stengels in blokjes en voeg toe aan de ui.

Kruid de rijst en de groenten met zout, cayennepeper, currypoeder en gerookt paprikapoeder.

Giet de gare mosselen en schelpjes door een zeef bij de groenten en de rijst. Voeg nog een liter water toe en breng de soep aan de kook.

Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd in blokjes en voeg toe aan de soep. Voeg er vervolgens de tijm en de laurier aan toe.

Laat de grillstand van de oven voorverwarmen tot 180°C.

Pluk de schelpjes en de mosselen en pel de gamba’s. Verwijder vervolgens ook het darmkanaal van de gamba’s.

Snijd de pistolets of het stokbrood in stukken, sprenkel er wat olijfolie over en rooster het brood onder de grill.

Schep de gamba’s bij de soep en laat ze even garen. Voeg vervolgens de schelpjes en de mosselen eraan toe.

Snipper de peterselie fijn.

Schep een flinke lepel soep in het bord, werk af met fijngesneden peterselie en serveer met een stuk geroosterd brood.

Tomaten-rijstsoep met mosselen, tapijtschelpen en gamba's